Uncategorized

Adeverintele de absolvire a scolii de soferi se prelungesc

Adeverintele de absolvire a scolii de soferi se prelungesc

Epidemia de coronavirus a afectat grav scoala de soferi si sustinerea examenelor. Ministerul Afacerilor Interne a crescut valabilitatea cursurilor de pregatire teoretica si practica absolvite de catre cei care isi vor lua permisul de conducere.

Afla ce implica aceasta crestere a valabilitatii cursurilor

„Valabilitatea cursului de pregătire teoretică şi practică (…) se prelungeşte cu echivalentul perioadei în care a acţionat starea de urgenţă, de asediu, de mobilizare, de alertă sau de război, care a avut ca efect suspendarea activităţii de examinare în vederea obţinerii permisului de conducere”, se arată în proiectul de Hotărâre de Guvern pus în dezbatere publică de MAI.  Instituţia precizează în document că, de la începutul stării de urgenţă, zeci de mii de elevi care au terminat şcolile de şoferi nu au putut da examenele de conducere. „La nivel naţional erau programaţi pentru susţinerea probei practice 72.456 de candidaţi, iar în perioada imediat următoare, respectiv 18.05-15.06.2020, sunt programaţi 10.248 de candidaţi. Având în vedere că în perioada stării de urgenţă persoanele programate nu s-au putut prezenta pentru susţinerea probei practice din motive independente de voinţa lor, precum şi faptul că suspendarea activităţii de examinare pentru obţinerea permisului de conducere în această perioadă va conduce la un aflux sporit de cetăţeni care vor adresa solicitări pentru asigurarea acestor servicii odată cu reluarea activităţii de examinare, (…) se impune reglementarea prelungirii valabilităţii cursului de pregătire teoretică şi practică în vederea susţinerii examenului pentru obţinerea permisului de conducere” s-a aratat in documentul MAI.

      Orele suplimentare de conducere ar putea fi necesare
Constantin Cojocarul, Prim-vicepresedintele Federatiei Nationale Patronale a Formatorilor din Transportul Rutier din Romania a mentionat „Dacă, pentru probele teoretice, elevii au putut exersa, pentru cea practică această perioadă de două luni a fost una de blocaj. Sunt obligatoriu de luat câteva ore de conducere. Nu există un plafon minim. Fiecare îşi programează orele în funcţie de cât de bine se ştie pregătit şi de bugetul de care dispune, evident”.

In plus, examenele pentru permisul auto se vor relua in iunie „În această perioadă, la nivel național erau programați pentru susținerea probei practice 72.456 de candidați, iar în perioada imediat următoare, respectiv 18.05 – 15.06.2020, sunt programați 10.248 de candidați” se arata pe site-ul MAI.

In tot acest timp cursantii se pot pregati intens pentru a sustine examenul auto accesand acest site. Aici vor gasi toate chestionarele de care au nevoie pentru a putea avea parte de toata informatia necesara obtinerii carnetului de soferi. Este foarte important ca toti cursantii sa se pregateasca cat mai intens.

Accesul in incinta sediilor in care poti sustine examenul auto se va face controlat in grupuri formate din 5 sau 10 persoane.

Activitatea de examinare se va relua la inceputul lunii iunie in doua etape. Prima etapa consta in examinarea cursantilor care au fost admisi la proba teoretica si sunt programati la proba practica. A doua etapa este cea de reluarea activitatii de examinare la proba teoretica dar asta are loc in functie de volumul solicitarilor pentru proba practica.

Orice cursant are obligatia sa respecte cu strictete urmatoarele reguli : utilizarea mastilor de protectie, respectarea distantarii fata de persoanele aflata la locul de intalnire si evitarea prezentarii la locul de intalnire cu insotitori. Toate aceste masuri au fost luate pentru a se putea opri ranspanirea coronavirusului.

Daca urmeaza sa sustii examenul auto cel mai bine este sa te informezi astfel incat sa stii exact ce ai de facut.

Related posts

Top 3 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a-ti face acoperisul pentru terasa: care sunt cele mai bune materiale spre care te poti indrepta?

admin

Primii pasi in crearea unui website – tot ce trebuie sa stiti despre un site bine pus la punct

admin

Care sunt beneficiile unui plan de gazduire VPS cu cPanel inclus?

Tito Ant

Leave a Comment