Uncategorized

Primii pasi in crearea unui website – tot ce trebuie sa stiti despre un site bine pus la punct

Crearea unui site nu este un proces atat de complicat pe cat pare, ba chiar puteti afla foarte multe despre asta doar citind pe internet articolele potrivite. Cert este ca desi puteti gasi in mediul online foarte multe despre creare website, trebuie sa stiti ca nu tot ce zboara se mananca.

Cu toate acestea, indiferent pentru ce aveti nevoie de un site, este bine sa stiti lucruri elementare despre realizarea si gestionarea lui, iar pentru lucrurile mai complicate sa-i lasati pe specialisti sa se ocupe.

Procesul de creare website

Daca nu aveti prea mari pretentii de la site-ul pe care il doriti, trebuie sa stiti ca il puteti realiza pe cont propriu, iar pentru asta aveti doua optiuni:

– apelati la o platoforma speciala care va permite crearea unui website gratuit si veti gasi foarte multe astfel de platforme. Desi nu veti plati nimic, se vor ocupa si de gazduire, dar in link-page-urile site-ului se va afla si denumirea platformei pe langa denumirea data de dumneavoastra. Asta inseamna ca site-ul nu va contine doar denumirea aleasa si extensia ” .ro” sau “.com”. Acest lucru va fi deranjant pentru cei care doresc un site pentru propria afacere. Practic, nu au propria lor identitate. Daca va doriti acest site pentru a posta de placere articole, imagini si clipuri video, pentru timp liber va va fi uil;

– urmati toti pasii de mai jos si veti avea un website cu propria identitate, cu denumirea aleasa de dumneavoastra si cu una dintre terminatiile “. ro” sau “.com”, in functie de domeniul ales.

Pentru cea de a doua varianta, trebuie sa aveti in vedere urmatorii pasi de baza:

1. Primul pas il presupune achizitionarea unui domeniu. Daca pana nu de mult acesta era cumparat si detinut de o persoana fizica sau de o companie, trebuie sa stiti ca lucrurile s-au shimbat, iar in prezent il achizitionati cu plata anuala, un fel de inchiriere. Daca nu veti plati pentru el, va fi din nou ” pus spre vanzare”. Astfel, daca nu doriti sa il pierdeti asigurati-va ca il platiti in fiecare an. Puteti face asta cu ajutorul pasului 2, prin firma care se ocupa de gazduirea lui, adica hosting. Cand va alegeti domeniul tineti cont de publicul catre care va adresati, iar daca este unul din Romania alegeti un domeniu cu extensia “.ro”. Evident, aveti grija la denumirea aleasa, care trebuie sa fie sugestiva si usor de retinut, sa aiba legatura cu ce continut va avea site-ul.

2. Hosting-ul, gazduirea site-ului. Aici este important sa alegeti o firma serioasa, pentru a evita problemele pe viitor. Fara acest pas, site-ul nu poate exista. Fiecare firma are pachete promotionale din care veti putea alege, dar informati-va putin in legatura cu agentiile pe care le aveti in vedere. In functie de anvergura proiectului pe care il aveti in minte, puteti alege sa aveti un server dedicat, in functie de continut si spatiul ocupat, de exemplu un continut din poze nu va ocupa la fel de mult precum cel din clipuri video si trebuie sa va asigurati ca site-ul dumneavoastra va dispune de spatiul de stocare suficient de mare.

3. Ganditi-va foarte bine la continutul site-ului, la categorii si subcategoriile pe care va doriti sa le aiba. Pregatiti-va o schita in acest sens pentru ca va va ajuta foarte mult. Nu uitati ca toata informatia publicata pe site trebuie actualizata constant. Acest aspect este foarte important pentru a-i motiva pe cititori sau clienti sa revina. In cazul in care considerati ca nu va puteti descurca in privinta textelor, ar fi bine sa apelati la persoanele care va pot oferi servicii de copywriteing. Este foarte important ce transmiteti prin cuvinte celor care vin sa viziteze website-ul.

4. Publicul tinta. Aici nu ne referim atat de mult la categoriile de varsta ale persoanelor carora le este destinat website-ul si continutul pentru ca asta trebuia deja sa fie stabilit inca de cand ati ales denumirea. Ne referim deja la detalii pe care le va cuprinde site-ul. De acestea depind mai multi factori precum rezolutia, culorile folosite si design-ul. Spre exemplu, daca site-ul este destinat viitoarelor mirese, ideal va fi sa alegeti culori deschise si doar in unele locuri sa folositi culori mai puternice.

Lasati o echipa de experti sa se ocupe de asta si scapati de toate grijile

Daca alegeti sa lasati o echipa de specialisti, precum cei de la Fortin Agency, sa se ocupe de tot ce presupune crearea website-ului, veti avea la final un site bine pus la punct si optimizat.

Astfel, in ceea ce priveste bugetul, acesta va fi stabilit in functie de cat de amplu este proiectul dumneavoastra. Veti incepe de la costurile pentru achizitionarea domeniului, gazduire si echipa de profesionisti care au realizat website-ul.

Related posts

Adeverintele de absolvire a scolii de soferi se prelungesc

Tito Ant

Care sunt beneficiile unui plan de gazduire VPS cu cPanel inclus?

Tito Ant

Top 3 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a-ti face acoperisul pentru terasa: care sunt cele mai bune materiale spre care te poti indrepta?

admin

Leave a Comment