Home & Deco

Cum se face aplicarea corecta a unui lac lemn exterior pentru rezultate de durata?

Lemnul care se gaseste la exterior are nevoie de o protectie speciala. Factorii care actioneaza asupra sa sunt mult mai agresivi si pot degrada structura lemnului intr-un timp foarte scurt.

Tocmai de aceea, exista mai multe tipuri de lacuri, iar categoria lac lemn exterior este special conceputa pentru a oferi o protectie maxima acestui tip de lemn. Lacul pentru lemn este o bariera eficienta in fata razelor solare si a celor UV care pot duce la uscarea excesiva a lemnului si la aparitia crapaturilor. In acelasi timp, confera protectie lemnului si impotriva umezelii si infiltrarilor de apa. Si, nu in ultimul rand, sa nu uitam ca un lac pentru lemn exterior contribuie si la mentinerea aspectului natural al lemnului, ascunzand semnele de uzura.

Aplicarea unui lac lemn exterior

Scopul pentru care aplicam lac pe suprafetele din lemn este pentru a proteja si  evidentia trasaturile naturale. Un lac cu o formula bine gandita va scoate in evidenta culoarea naturala a lemnului, intensificand-o si, in acelasi timp, va prelungi durata de viata pe care obiectul din lemn o are.

Cum alegem un lac potrivit pentru lemn?

Regula esentiala in alegerea unui lac lemn exterior este optarea pentru un produs de calitate. Un produs de calitate va fi mult mai rezistent si va oferi o protectie mult mai mare lemnului.

De asemenea, trebuie sa alegem produsul de tip lac in functie de materialul pe care vrem sa-l aplicam si in functie de ce aspecte necesita a fi protejate.

Pasi de indeplinit inainte de a aplica lacul

Rezultate bune vom putea obtine doar prin respectarea unui sir de pasi. Astfel, inainte de a aplica orice produs de tip lac pentru lemn exterior, este esential sa pregatim zona de lucru. Etapa pregatirii presupune curatarea suprafetei de orice strat de lac sau vopsea anterior, curatarea de impuritati si slefuirea zonei.

Nu in ultimul rand, tot din etapa pregatirii face parte si spatiul in care lucram. Este important sa aplicam lacul intr-o zona bine aerisita. In timpul aplicarii, anumite tipuri de lac pot emana substante nocive pentru organism.

Daca alegem sa vopsim lemnul in aer liber, este important sa alegem o zi in care nu bate vantul. In caz contrar, pe suprafata de lucru se vor depune particule de praf si alte impuritati care vor distruge aspectul vizual placut al suprafetei.

Temperatura optima pentru aplicarea unui lac

Temperatura reprezinta un factor esential in procesul de aplicare a lacului pentru lemn exterior. Temperatura ideala de aplicare a acestei substante trebuie sa fie situata intre minima de 21 de grade Celsius si maxima de 32 de grade Celsius. Aceasta temperatura este necesara pentru a crea atat conditii optime de aplicare, cat si pentru a se usca ireprosabil.

Dupa aplicarea stratului de lac pentru lemn exterior, obiectul nu trebuie sa fie expus direct la soare. In conditii de expunere la soare puternic, stratul de lac proaspat aplicat poate crapa. O alta regula de care trebuie sa tineti cont este cea conform careia produsul aplicat trebuie sa aiba o temperatura apropriata cu cea a obiectului care va fi lacuit.

Cum se face aplicarea corecta a lacului?

Lacul este o substanta care poate fi aplicata foarte usor cu o pensula pentru vopsit. In ceea ce priveste modul de aplicare, lacul trebuie intins in directia in care sunt raspandite nervurile materialului lemnos, pentru ca substanta sa patrunda in profunzime.

Dupa cum am mentionat deja, alegerea unor produse de calitate reprezinta o garantie pentru rezultate pe masura. Tocmai de aceea, Klebrom.ro ofera o gama variata de produse din categoria lac pentru lemn exterior, produse recunoscute pentru proprietatile lor.

Related posts

Marmura, granitul, travertinul și ardezia – 4 din materialele recomandate de arhitecți

Tito Ant

Top 5 tipuri de sisteme de irigat pe care le ai la dispozitie

admin

Afla despre pardoseli elicopterizate pentru depozite, hale industriale, parcari auto sau centre comerciale

admin

Leave a Comment