Sanatate

Cum să arzi mai multe calorii, fără sport

Dietele sunt dificile dacă te gândeşti la ele ca la o povară. Te abţii de la mâncare, înghiţi în sec la fiecare lucru pe care-l vezi şi te urci des pe cântar, aşteptând o schimbare de la o zi la alta. Nu se va întâmpla. Tocmai de aceea nu trebuie să te gândeşti la dieta în sine, ci la stilul de viaţă pe care vrei, îţi doreşti, să îl ai de acum încolo.



Ştim cu toţii că trebuie să facem sport cel puţin 30 de minute pe zi însă, uneori, timpul nu ne permite. Ei bine, pentru zilele acestea, avem câteva trucuri ca să ardem mai multe calorii ca-ntr-o zi obişnuită, fără a face sport.



1. Mănâncă picant

Nu sunt zvonuri. Cercetătorii au demonstrat că mâncarea picantă „iuţeşte” metabolismul să ardă mai multe calorii. Adaugă în mâncare câte u strop de chilli, wasabi sau curry.



2. Bea zilnic ceai verde

Da, spre fericirea unora, cafeaua convinge organismul să grăbească ritmul de ardere al caloriilor… însă şi ceaiul este la fel de bun. El conţine polifenoli, care accelerează metabolismul.



3. Mesteca mâncarea cu răspundere

Se spune că trebuie să mesteci mâncarea de cel puţin 20 de ori înainte de a o înghiţi, pentru a avea digestia bună. Nu ştiu cine poate mesteca atât până la plictiseală, apoi să mai şi înghită. Eu, una, rămân la varianta mestecatului rezonabil, poate un pic lungit, cu care poţi arde câteva calorii.



4. Bea apa rece

Sună ciudat, dar pare logic. Temperatura normală a corpului este de 37 de grade Celsius.Dacă bei un pahar de apă rece, îl forţezi să aducă lichidul la aceeaşi temperatură… şi uite aşa arzi calorii. Cercetătorii spun că se arde 30 de calorii la litrul de apă.



5. Razi cât poţi de des

Nu e un mit, ci râsul îţi încordează muşchii faciaşi şi abdominali. Fără să vrei arzi calorii. Se spune că poţi arde 50 de calorii dacă râzi 10-15 minute pe zi.



6. Găteşte

Ai trei mese pe zi, găteşte de trei ori pe zi. Fie că e vorba de o salată, paste simple sau legume la grătar, găteşte-ţi singură mâncarea. Vei sesiza că foamea nu este atât de intensă, iar în timpul acesta vei arde şi câteva calorii. În plus, vei vedea că, odată ce te aşezi la masă, vei mânca şi mai încet. Nu mă întreba de ce…

Related posts

Breastox – noua metodă non-chirurgicală de mărire a sânilor

admin

Alimente care combat problemele menstruale

admin

Semințele de dovleac îți împrospătează tenul

admin

Leave a Comment