Sanatate

5 elemente nutritive pentru femei

Daca esti adolescenta, probabil vei ignora acest articol. Dacă, însă, ai depăşit 25 de ani, începi să fii mai grijulie cu sănătatea ta. Nu pentru că te-ai lovi de semne „de bătrâneţe”, ci pur şi simplu pentru că vezi lucrurile altfel. Uneori serviciul te extenuează, grijile încep să apară, iar timpul necesar pentru tine şi corpul tău începe să se împuţineze. Motiv pentru care dedic articolul tuturor femeilor care vor, nu doar să arate bine, ci să se simtă energice, echilibrate si sănătoase.

Pentru a ne proteja sistemul imunitar, corpul nostru are nevoie de cinci substante nutritive care ne vor feri de bolile de inima, accidente vasculare cerebrale, de osteoporoza, diabet, cancer de san, hipertensiune arteriale şi, Doamne ajuta, de varice, pentru că DA, le poţi avea chiar şi la 25 de ani! Iată 5 elemente nutritive must-have pentru femei… fie ele şi adolescente.

Vitamina D

Daca organismul nu are suficientă vitamina D, oasele devin fragile şi rişti să te pască osteoporoza. Un studiu publicat in New England Journal of Medicine a arătat că o raţie zilnică de vitamina D reduce riscul fracturilor la şold la femeile în vârstă. Nu recomand consumul de vitamina D din pastile sau efervescente cum face majoritatea, ci din mâncare corectă. Creşte-ţi porţia de lactate (lapte, iaurt, brânză de vaci și cașcaval) şi, pe lângă beneficiile pe termen lung, vei vedea că pielea şi unghiile sunt mai frumoase şi, implicit, mai sănătoase.

Acid folic (vitamina B9)

Este un complex de vitamina B, considerat un nutrient esențial pentru femeile insarcinate. O doză zilnică este recomandată şi femeilor mai în vârstă, aceasta fiind un nutrient cardio-protector. Lipsa acidului folic din organism se manifestă prin anemie, pierdere in greutate, slăbiciune, dureri de cap și un nivel ridicat de homocisteină în sange, un factor de risc pentru bolile de inimă. Doza zilnică recomandată este de 400 micrograme de acid folic pe zi, care NU o luaţi din pastile, ci din legumele cu frunze verzi, citrice, fructe de padure, nuci și ulei de măsline. Sfatul meu.

CALCIU

Calciul ajuta organismul să construiască noi celule osoase, iar femeile care se apropie de menopauza au mare nevoie de el. Asta nu înseamnă că şi noi, cele mai de prima tinereţe, ne putem lipsi de el. Calciul ajuta la eliminarea stratului adipos, la intarirea oaselor si a muschilor, la sanatatea unghiilor si a pielii, dar si la mentinerea in greutate. Chiar dacă mulţi spun să bei lapte de consum, el nu oferă suficient calciu cat să simtă corpul nostru. Mănâncă tofu, cereale, soia, legume precum varză, broccoli și varză chinezească, și pește cu oase moi, precum sardine și somon.

Acizi grași omega-3

Mai mulţi acizi grași omega-3, mai puţine şanse să faci vreo boală de inimă. Ei sunt o formă de grăsimi polinesaturate, care ne scad tensiunea arterială. Cercetarile au aratat ca acizii graşi Omega-3 pot crește colesterolul bun și să-l scadă pe cel rău. Îl găseşti în peşti graşi precum somon, tilapia sau cod – ale căror consum este recomandat de două ori pe săptămână. De asemenea, înlocuieşte uleiul de floarea soarelui, cu cel de măsline.

Vitamina B12

Femeile care nu au suficientă vitamina B12 simt oboseală, pierdere în greutate, memorie slabă, anemie şi chiar depresie. Doza zilnică recomandată este de 2,4 micrograme pentru adulți, iar ea poate fi adunată din pește, carne de pasăre, ouă, lapte și cereale. Pe scurt, dintr-o alimentaţie sănătoasă şi cumpătată, cu ajutorul căreia putem trăi frumos, vioi şi sănătos.

Related posts

Substanţe toxice în haine marca Zara, Calvin Klein şi Levi’s

admin

Seminţelele de floarea-soarelui combat nicotina

admin

Bombe calorice, de care să ne ferim primăvara

admin

Leave a Comment