LifeStyle

Topul celor mai scumpe iahturi din lume in 2022

History-Supreme yacht

Bogatii lumii dau bani grei pentru a-si satisface toate capriciile, mai ales cand vine vorba de relaxarea pe apa. Iahturile sunt unele dintre bunurile pentru care miliardarii sunt dispusi sa cheltuiasca sume colosale, dupa cum se poate vedea din cele ce urmeaza. Multe dintre celebritati au urmat cursuri speciale la o scoala de navigatie pentru a-si putea conduce ambarcatiunile pe apele internationale, in timp ce altii au preferat sa angajeze echipaje de zeci de persoane pentru croazierele private.

Iata care sunt cele mai scumpe iahturi din lume in 2022, potrivit specialistilor de la Skipper Academy:

#1 – History Supreme – costa 4,5 miliarde de dolari

Cel mai scump iaht din lume este History Supreme, proiectat de designerul britanic de lux Stuart Hughes. Construirea iahtului a durat 3 ani, dupa care a fost achizitionat de un om de afaceri anonim din Malaezia, contra sumei de 4,5 miliarde de dolari. De ce este iahtul atat de scump? In captuseala sa, pe punte, pe scari si chiar si pe ancora se afla aur si platina. Senzatia iahtului este insa dormitorul matrimonial, in care se afla un perete din stanca de meteorit si o statuie din oase autentice de Tyrannosaurus Rex.

#2 – Eclipse – costa 1,5 miliarde de dolari

Proprietarul acestui iaht este miliardarul rus Roman Abramovici. Iahtul masoara aproximativ 163 de metri. In el se afla 24 de cabine pentru oaspeti, 2 piscine, cazi cu hidromasaj, dar si o sala de club. Ce este si mai interesant la acest iaht este ca este realizat in conditii de securitate maxima, fiind echipat cu sisteme de ultima generatie de detectare a intrusilor, este blindat si are ferestre antiglont, dar si un scut anti-paparazzi. Pentru a pluti cu acest iaht, este nevoie de un echipaj de 70 de persoane, ai carei membri sa fi absolvit cursuri permis barca.

#3 – Azzam – costa 650 de milioane de dolari

Iahtul seicului Khalifa bin Zayed al-Nayan, presedintele Emiratelor Arabe Unite si emir al Abu Dhabi a achizitionat acest iaht cu 650 de milioane de dolari. Azzam masoara aproape 180 de metri, fiind cel mai mare iaht privat din lume, fiind si foarte rapid (cu 15,43 m/s). Interioarele de lux au fost proiectate de artistul francez Christophe Leoni, avand un stil imperial-luxos.

#4 – Topaz – costa 527 milioane de dolari

Un alt superiaht este Topaz, ce a fost construit in 2012 de Lurssen Yachts, Germania si este detinut de Shaikh Mansour, viceprim-ministrul Emiratelor Arabe Unite. Are o lungime de 147 de metri si are un motor puternic de 7990 cai putere. Topaz este dotat cu doua generatoare diesel care furnizeaza energie pentru toate echipamentele de la bord. Dispune de o megastructura din aluminiu, de 8 punti spectaculoase, platforme de aterizare pentru elicopter, lumini subacvatice. In interior, iahtul este dotat cu jacuzzi, o piscina incorporata, sala de cinema, sala de sport si o sala de conferinte. Evident, pentru a conduce iahtul pe mari si oceane, este nevoie de un permis de ambarcatiuni clasa A-All Zone.

#5 – Dubai – costa 350 milioane de dolari

Acest iaht, prevazut cu heliport, a fost achizitionat de Platinum Yachts pentru Alteta Sa seicul Mohammed Rashid al-Maktoum, conducatorul Dubaiului. Iahtul Dubai are zone amenajate pentru plaja, o piscina de dimensiuni generoase, iar in interiorul dominat de culori indraznete exista o scara circulara spectaculoasa, cu trepte din sticla ce-si schimba culoarea. Mozaicurile din interior sunt lucrate manual.

Related posts

Scrumbie afumata, preparata dupa retetele localnicilor din Delta Dunarii: un pranz inspirat din traditie

admin

Folie pentru solar de 200 microni: descopera modelul cu 4 tipuri de aditivi: UV, EVA, IR si AB

admin

Tie ti se potriveste un credit rapid nebancar pana la salariu?

Tito Ant

Leave a Comment