Travel

Corina Martin: „Operatorii se pregatesc sa ia masuri de igiena pentru data la care romanii vor putea sa calatoreasca”

Corina Martin, presedintele Federatiei Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania, a vorbit despre activitatile romanilor din ultima perioada, in ceea ce priveste turismul, si a mentionat ca au inceput, in numar foarte mare, sa isi faca rezervari in hotelurile de la munte sau de pe litoral.

„Operatorii se pregătesc să ia măsuri de igienă pentru data la care românii vor putea să călătorească, din 16 mai. Există multe rezervări, românii abia așteaptă să plece o zi-două. Prima destinație aleasă este litoralul românesc, apoi zonele montane, Delta Dunării, unde oamenii se pot caza în locuri cu capacitate mai mică, apartamentele de vacantță sunt foarte solicitate. Ne pregătim pentru primii oaspeți.

Așteptăm în această săptămână să punem la punct împreună cu ministerul și măsuri pentru deschiderea restaurantelor și cafenelelor, probabil vom începe mai întâi cu terasele. O să înceapă sezonul după 16 mai. Încet-încet vom ajunge și pe plajă, probabil o să se impună distanțe între șezonguri. Aceste măsuri sunt în curs.

Va fi extrem de greu să repornim toate motoarele acestei industrii. La mare este necesar să ne reorganizm. Nu vom mai avea, cel puțin în prima jumătate a verii, aceleași festivaluri, aceleași evenimente. Au început rezervările și chiar pentru primul weekend, 15-17 mai. Depinde de noi cum ne vom organiza, cum vom administra această criză odată cu relaxarea. Depinde de comportamentul nostru menținerea relaxării”, a declarat Corina Martin.

Related posts

Seafood Festival acapareaza Mallorca (foto)

admin

Istambul, istorie pe doua continente

admin

Vacanţe în paradisul cinematografiei

admin

Leave a Comment