Afară e cald. Haide în grădină! Să ne punem rochiţele albastre, să ajungem cu capul în nori şi să atingem cerul.
Vara, cele mai interesante petreceri se organizează în pădure, pe malul unui curs de apă, undeva departe de oraş. Dacă însă nu ai în apropiere vreo pădure, îţi propunem o altă soluţie mult mai simplă. Învaţă de la noi cum să organizezi o petrecere în grădină!
AMPLASARE
Elementul indispensabil al unei petreceri în grădină este chiar… grădina. Într-o lume cu adevărat civilizată, aproape toţi avem la dispoziţie o grădină: vedem asta în filme şi citim despre aşa ceva în cărţi. În cazul în care nu avem totuşi la dispoziţie una, va trebui să ne mulţumim cu ceva mai mic, cu o grădină micuţă. Eventual, pe terenul casei de la ţară. Când părinţii tăi aveau acceaşi vârstă pe care o ai tu acum, deţinerea unui teren la ţară era ceva normal, aşa că poţi conta pe ajutorul bunicilor.
DEGUSTARE
Într-o seară caldă, sunt ideale mâncărurile reci. Baghetele de crab, o salată de fructe tropicale, bucăţele de brânză cu măsline, cacao, cocktailuri de căpşune şi gheaţă – nu vrem să limitezi în niciun fel meniul! Totuşi, este obligatoriu să serveşti îngheţată, asta e clar. De preferat o îngheţată într-o nuanţă de albastru – de afine, de exemplu! Să iei în calcul şi faptul că puteţi fi atacate oricând de muşte sau de ţânţari. Distraţi-vă în siguranţă!
DECORAŢIUNI
O petrecere clasică în grădină, se face la adăpotul unui chioşc din lemn sau la umbra unei umbrele de grădină – alegerea se face în funcţie de dimensiunea grădinii. Astfel, veţi fi protejate de o ploaie neaşteptată, dar şi de razele soarelui. Ai nevoie şi de o măsuţă acoperită cu o faţă de masă cu delfini, şerveţele de culoarea oceanului, la fel ca şi paharele, cănile şi farfuriile – cu cât mai albastre, cu atât mai bine.
Pentru a nu risipi apa, îţi recomandăm vesela din plastic. Oriunde pe iarbă poţi arunca perne moi – astfel petrecerea va fi mai destinsă şi mai puţin formală. Pentru iluminare poţi folosi lampioane, felinare sau ghirlande cu beculeţe colorate, pe care să le agăţi de crengile copacilor. Totuşi, soluţia cea mai bună şi mai stilată o reprezintă lumânărelele plutitoare – dacă în grădină există o piscină sau un mic lac. Poţi utiliza şi o găleată cu apă (albastră!) în care să pui lumânărele plutitoare. Atmosfera este completată de o muzică lentă care să aibă zgomotul valurilor pe fundal.
Articol aparut cu sprijinul revistei H2O Adauga apa! editata de catre Media Service Zawada.
www.msz.ro