Sanatate

Combate cosurile prin comportament

 Gândeşte pozitiv

S-a întâmplat. Ai acnee. Nu o să te minţim, nu o să fie uşor să câştigi această luptă. Însă nu te întrista, nu eşti singură! 85% dintre colegele şi colegii tăi au acnee. Linişteşte-te şi înarmează-te cu răbdare!

Nu atinge, nu stoarce! Dimineaţa te uiţi în oglindă şi ce vezi?…Un coş! Păstrează-ţi sângele rece. Nu-l stoarce. Decât o rană iritată şi inflamată, în urma căreia rămâne o cicatrice, mai bine un coş ce va trece repede. Poţi să tratezi această surpriză neplăcută cu un gel împotriva acneei aplicat local. Produsele cosmetice pe care le foloseşti e bine să fie adecvate tipului tău de ten şi genului de acnee pe care îl ai. Nu te mai gândi la coşuri! Zâmbeşte! Un zâmbet luminos şi o stare pozitivă vor atrage multe priviri admirative.

 DIMINEAŢA ŞI SEARA foloseşte gelul sau emulsia pentru tenul acneic. După spălare, aplică local crema pentru „uscarea” coşurilor, recomandată de medicul dermatolog. Aplicarea sistematică a produselor cosmetice adecvate previne apariţia coşurilor. Nu uita că tratamentul împotriva acneei diferă de la caz la caz.

 Fereşte-te de…… dulciuri, stres, mâncărurile condimentate sau foar-te acre, nu face un efort prea mare (transpiraţia este prietena coşurilor). Ţine cont că nu e indicat să stai excesiv la soare şi nici să acoperi coşurile cu tone de machiaj.

Related posts

Tipuri de fructe și caloriile lor

admin

Toxina botulinică împiedică apariția ridurilor de expresie

admin

Ecograful 4D, care depistează pe loc cancerul mamar, există în România

admin

Leave a Comment