Sanatate

Planificarea unui copil: Alimentația înainte de sarcină

Planificarea unui copil începe cu sănătatea ta. Pentru majoritatea femeilor, sarcina este cea mai fericită perioadă din viață. Mai ales dacă a fost plănuită.Și, cum doar o mama sanatoasa poate oferi un mediu sigur pentru dezvoltarea fătului ei, ai grijă la stilul de viață dinainte de a rămâne însărcinată.  Iată câteva sfaturi pentru a avea un organism puternic și sănătos.► Ține un regim alimentar sănătos şi fă regulat exerciţii fizice pentru a-ți menține greutatea corporală constantă.

       ♦ Acestea au un impact imens asupra fertilităţii, sarcinii şi a rezultatului final. O dietă echilibrată ajută la reglarea hormonilor. În plus, ea menţine greutatea ideală care te va ajuta să duci mai ușor sarcina.

       ♦Fii activă! Fă exerciţii ușoare, dar în mod regulat, înainte de a rămâne însărcinată. Astfel, nu vei avea dereglări hormonale și îți va fi mai ușor cu kilogramele acumulate pe timpul sarcinii.

       ♦Evită alimentele bogate în carbohidraţi precum: cartofi prăjiți sau chipsuri. Evită în mod deosebit băuturile răcoritoare.

       ♦Asigură-ți necesarul zilnic de fier mâncând linte, spanac, broccoli, sparanghel, sfeclă și salată verde.

       ♦Renunță la fumat din timp! Consumul de tutun, alcool şi droguri afectează fătul. De asemenea, minimalizează și aportul de cofeină.

       ♦Evită stresul și emoțiile puternice. Este important ca starea ta psihică/emoțională să fie una echilibrată.► Verifică la medic starea ta generală de sănătate

Chiar dacă tu consideri că ești sănătoasă tun, fă un test complet de analize. Nu pune în pericol viața fătului din neglijență sau comoditate. Fă-ți un istoric medical detaliat și vezi dacă ai boli în familie care se pot moșteni.► Vaccinuri pentru imunizare

Rubeola (pojarul german), varicela, hepatita A şi B sunt câteva dintre bolile care provoacă probleme în dezvoltarea fătului. Aceste riscuri inutile ar putea fi evitate dacă ți-ai făcut vaccinurile înainte de a rămâne însărcinată.

Related posts

APA – Cel mai bun produs cosmetic din întreaga lume

admin

Alimentele care conduc la depresie

admin

Cate calorii trebuie sa consumam pe zi?

admin

Leave a Comment