Sanatate

Care sunt cele mai eficiente metode contraceptive

Analizeaza impreuna cu partenerul tau ce metode contraceptive ar trebui sa folositi dupa ce cititi materialul de mai jos. Astfel, veți putea evita o sarcina nedorita si transmisia unor boli sexuale.1. Pilulele contraceptive


– anticonceptionalele sunt cele mai folosite metode contraceptive datorita eficientei ridicate, de circa 99% din cazuri.

– trebuie sa le iei zilnic, aproximativ la aceeasi ora, pe o perioada de 21 sau 28 de zile, in functie de contraceptivul ales. In momentul in care s-a intrerupt tratamentul hormonal se va instala menstruatia.

– pilulele contraceptive, datorita aportului de hormoni au si beneficii colaterale: scad durerile si sangerarile menstruale, regleaza ciclul, previn anemia.Atentie! In prima saptamana de cand incepi sa iei pilule foloseste o metoda suplimentara de prevenire a sarcinii. Unele medicamente, ca de exemplu antibioticele, pot scadea efectul contraceptiv. In acest caz medicul iti poate recomanda alte metode de prevenire a unei sarcini.2. Alte metode

– femidomul (prezervativul feminin): este confectionat din poliuretan si se introduce in vagin cu cel mult 8 ore inainte de actul sexual.

– buretele contraceptiv: este realizat din poliuretan si contine spermicide. Siguranta oferita este de 90%.

– injectiile contraceptive: este o metoda relativ noua care iti asigura protectie pentru aproximativ 3 luni de zile din momentul injectiei. Ele contin progesteron sau combinatii de progesteron si estrogen.

– dispozitivul intrauterin: se monteaza in uter numai de catre medic. Sunt de 2 tipuri: cu eliberare de hormoni sau de ioni de cupru. Are o eficienta de 99%.

Continuarea articolului in Depici.ro

Related posts

Mâncarea de tip fast food distruge celulele creierului

admin

Cauti un salon de tatuaje in Bucuresti? Afla unde poti obtine rezultatul mult dorit

admin

Cum sa reduci pofta de dulce

admin

Leave a Comment