LifeStyle

Ce nu ai voie sa faci dupa un piercing in nas? Afla totul de la specialisti

Montarea unei bijuterii in nas este o idee interesanta pentru multe persoane, indiferent de varsta sau de cultura din care fac parte.

Desi procedura de realizarea a unui piercing in nas este destul de simpla, pracatic dureaza doar cateva minute, este recomandata o informare temeinica, pentru a evita aparitia oricaror complicatii ulterioare.

Ce trebuie sa stii despre procedura de efectuare a unui piercing in nas

Orice tip de piercing, indiferent daca este in nas, ureche, buric sau alta zona, presupune strapungerea pielii, ceea ce implica un risc destul de mare de infectie. Nasul este situat in mijlocul fetei, intre sprancene si buza superioara, iar acolo se regasesc multe terminatii nervoase si vene conectate cu cavitatea sinusala.

Din acest motiv, medicii avertizeaza referitor la riscul major de infectie, daca procedurile de igiena nu sunt exact respectate.

Ce nu ai voie sa faci dupa un piercing in nas

Majoritatea persoanelor care iti doresc sa faca un piercing in nas, nu se intereseaza despre toate implicatiile acestei proceduri. Insa, exista numeroase recomandari care trebuiesc urmate inainte de procedura, dar si multe restrictii dupa efectuarea operatiunii de piercing in nas.

Iata care sunt principalele activitati pe care trebuie sa le intrerupi dupa efectuarea unui piercing in nas:

Inot

Chiar daca dusul este recomandat sa fie facut zilnic, inotul trebuie evitat cel putin doua saptamani. Indiferent daca este vorba despre piscina, mare sau lac, inotul in apa poate reprezenta o expunere la microbi si bacterii, ce pot infecta piercingul. De asemenea, prea multa umezeala va ingreuna procesul de vindecare al ranii.

Machiaj

Zona in care a fost realizat piercingul trebuie curatata cu atentie si pastrata curata si uscata. Aplicarea oricarui tip de machiaj reprezinta un factor major pentru favorizarea infectiilor, din acest motiv este recomandata evitarea acestei operatiuni pentru minim 3 luni. Daca este neaparat nevoie sa fie aplicat machiaj pe fata, va trebui evitata zona in care a fost efectuat un piercing in nas.

Sport

Deoarece activitatile sportive favorizeaza aparitia transpiratiei, se recomanda evitarea acestora pentru  minim 2-3 saptamani. De asemenea, sporturile de contact, care vizeaza si zona fetei, trebuiesc evitate minim 3 luni, astfel incat piercingul sa nu fie in pericol de a fi smuls ori agatat.

Suflatul nasului

In speranta ca nu este o perioada rece, in care racelile sunt frecvente, ori ca nu iti vei face un piercing in nas primavara, daca esti alergic la polen, iti recomandam cu tarie sa eviti suflarea nasului. Este un gest reflex, iar un moment de neatentie poate cauza smulgerea piercingului din nas si chiar ranirea destul de grava a zonei respective.

Cat de dureros este sa faci un piercing in nas?

Operatiunea in sine, de perforare a nasului, nu este chiar atat de durearoasa pe cat te-ai asptepta. Deoarece vorbim despre o zona carnoasa, durerea nu este resimtita foarte tare in momentul procedurii, ci mai degraba incepand de a doua zi. Cu toate acestea, daca vrei sa eviti cat mai mult senzatia neplacuta din momentul realizarii unui piercing in nas, poti solicita aplicarea unei creme cu anestezic.

Ce trebuie sa faci dupa un piercing in nas?

Orice tip de piercing reprezinta o rana a pielii, deoarece aceasta este strapunsa cu un ac, pentru a permite montarea bijuteriei. Prin urmare, dupa realizarea unui piercing in nas este important ca zona sa fie ingrijita cu grija, pentru a evita orice risc de infectare.

Dupa piercing, zona trebuie curatata cu o solutie salina, cu ajutorul unei comprese sterile. De asemenea, trebuie evitata atingerea zonei cu mainile murdare. Este complet interzisa ruperea cojii care s-a format in zona respectiva, deoarece aceasta trebuie sa se desprinda singura, atunci cand rana este vindecata.

Pentru orice alte informatii utile, referitoare la un salon piercing Bucuresti de renume, te asteptam pe www.funkytattoo.ro.

Related posts

Folie pentru solar de 200 microni: descopera modelul cu 4 tipuri de aditivi: UV, EVA, IR si AB

admin

Tie ti se potriveste un credit rapid nebancar pana la salariu?

Tito Ant

Cauti oferte speciale la toner pentru imprimanta? Iata cum le gasesti instant!

admin

Leave a Comment