LifeStyle

Tips&tricks: ce reprezinta un OIREP si cum te poate ajuta?

Administrezi o companie care se ocupa fie de producerea de bunuri, fie de importuri? Inseamna ca trebuie sa fii la curent cu legislatia in vigoare privind gestionarea deseurilor, care te obliga sa manageriezi anual o cantitate de deseuri similara cu cea pe care o introduci pe piata.

Daca in firma ta nu exista nimeni specializat in acest domeniu, nu-ti face probleme: poti apela cu incredere la un OIREP! Este vorba despre o organizatie in cadrul careia lucreaza experti bine pregatiti cand vine vorba despre gestionarea deseurilor, dar si realizarea rapoartelor de mediu!

Ce trebuie sa stii despre un OIREP?

Cunoscute initial drept OTR-uri, OIREP-urile sunt organizatii care au aparut in Romania ca urmare a OUG nr. 74/2018, o ordonanta de urgenta care prevede ca toate firmele ce activeaza in domeniul reciclarii, dar si producatorii care comercializeaza bunuri, alaturi de autoritatile locale sa aiba obligatia de a apela la specialisti cand vine vorba despre managerierea deseurilor. Aceasta masura a fost impusa din dorinta autoritatilor de a stimula atat reciclarea, cat si grija pentru mediul inconjurator, in contextul in care intr-un viitor nu foarte indepartat se poate ajunge la epuizarea resurselor naturale.

In cadrul OIREP-urilor lucreaza persoane cu o experienta bogata in administrarea si gestionarea deseurilor, care sunt la curent cu ultimele noutati legislative si care stiu cum sa intocmeasca rapoartele de mediu solicitate de catre autoritati in fiecare an.

Servicii

In ceea ce priveste serviciile pe care un OIREP ti le poate furniza, ele sunt:

  • administrarea deseurilor – expertii din cadrul OIREP-urilor cunosc cei mai buni colectori de pe piata, facilitand astfel accesul firmelor de reciclare la produse care pot fi transformate si utilizate din nou. Este vorba despre un proces care poate parea anevoios la prima vedere, dar care are un impact considerabil asupra intregii populatii si a mediului inconjurator;
  • intocmirea rapoartelor de mediu – in functie de tipurile de deseuri pe care firma ta le produce, in fiecare an ai obligatia de a trimite catre Autoritatea Nationala de mediu informari privind tipurile de deseuri gestionate. Rapoartele sunt impartite in mai multe categorii, insa expertii stiu cum sa se ocupe de fiecare in parte.

Cum sa inchei oficial un parteneriat cu OIREP-ul ales?

Imediat dupa ce iei o decizie in privinta OIREP-ului cu care vrei sa colaborezi, este important sa incheiati un contract. Acest document trebuie sa contina urmatoarele informatii: datele de contact ale celor 2 parti, cantitatea de deseuri pe care OIREP-ul isi asuma sa o gestioneze, precum si rapoartele de mediu de care trebuie sa se ocupe. Bineinteles, la categoria serviciilor trebuie mentionate si rapoartele de mediu, daca este cazul, alaturi de tarifele pe care trebuie sa le suporti.

Beneficii

In ceea ce priveste avantajele de care ai parte atunci cand apelezi la un OIREP, ele sunt multiple: te asiguri ca respecti legislatia in vigoare, eviti sanctiunile costisitoare si obtii mai mult timp care sa te ocupi de chestiunile administrative ale firmei pe care o reprezinti. Mai mult, contribui activ la imbunatatirea mediului inconjurator!

Ecologic3rambalaje.roeste unul dintre cele mai cunoscute OIREP-uri din Romania, avand deja in portofoliul sau peste 3500 de clienti multumiti. Cu o echipa puternica in spate, aceasta organizatie iti poate fi un aliat de incredere pe termen lung, atat cand vine vorba despre gestionarea de deseuri ambalaje, cat si in privinta intocmirii rapoartelor de mediu. Foloseste datele de contact de mai jos, pentru a lua legatura cu reprezentatii OIREP-ului!

Date de contact:

E-mail: office@ecologic3rambalaje.ro

contact@ecologic3rambalaje.ro

Telefon: 0239 680 500

Related posts

Beneficiaza de avantajele oferite de un carucior 3 in 1 perfect

admin

Topul celor mai scumpe iahturi din lume in 2022

Tito Ant

Ce este pastrama de peste si cum se prepara? Afla de unde poti achizitiona cele mai gustoase produse

admin

Leave a Comment