Travel

Sărbătoare câmpenească la „Ziua Lacului Iezerul Mare” (poze)

În Weekend a avut loc festivalul „Ziua Lacului Iezerul Mare”. Un proiect finanţat din fonduri europene, care a avut ca obiectiv promovarea turistică a zonei în care se află Lacul Iezerul Mare, către cât mai mulţi turişti.

 

Evenimentul a început la ora 11:00, în zona Sub baraj din Gura Rîului. Ilie Medrea, Camelia Cozma Stoita, Traian Stoita şi Ansamblul “Bujorul de munte” din Gura Rîului, au îmbiat toţi musafirii să între în atmosfera locului, atât de încărcat de tradiţii, legendă şi istorie.

 

Participanţii la festival au avut parte de multe surprize pregătite de organizatori, jocuri şi concursuri cu tradiţie în zonă, au ascultat poveşti şi legende despre Mărginimea Sibiului şi despre lacul în numele căruia a fost mare sărbătoare.

 

Cu mic cu mare, toţi au fost prinşi în competiţii, pe care organizatorii le-au pregătit atent şi care i-au amuzat nespus pe participanţi, dar şi pe cei care au stat pe margine, facând cu aplomb galerie.

 

Dintre concursurile pentru adulţi amintim crăpatul lemnelor, un concurs foarte amuzat care a pus îndemânarea concurenţilor la încercare. Copiii îndrumaţi de profesorul Dumitru Campean şi-au testat abilităţile în pictură la atelierul de pictură icoane pe sticlă.

 

Îmbrăcat în costum popular, Dumitru Campean – iniţiatorul mai multor festivaluri şi produse turistice menite să valorifice tradiţia neamului românesc, a făcut pe scenă, o prezentare a mesteşugurilor şi a tradiţiilor locale.

 

Ioana Călin, soţia primarului, alături de Călin Gheorghe au prezentat portul popular din zonă, precum şi principalele mâncăruri tradiţionale, care s-au gătit la eveniment, dintre care amintim, cocoloşul cu branză şi tocana.

 

Concurenţii şi-au primit premiile într-o atmosferă de voioşie, înoculată pe tot parcursul zilei de Bogdan Nicolai – realizatorul matinalului Alarma de la Pro FM, un iubitor al frumosului şi al turismului montan.

 

Înainte a plouat torenţial, însă acest lucru nu a împiedicat mulţimea să se adune în faţa scenei pentru un concert extraordinar susţinut de Direcţia 5.

 

De la 20:45, pe aceeaşi scenă a urcat trupa Compact care a cântat o oră jumatate şi a oferit 3 bisuri la cererea publicului numeros. Au venit foarte mulţi oameni din Sibiu, Făgăraş şi localităţi din zona apropiată acestui colţ de Rai să o asculte şi au cântat alături de ea fiecare melodie. 

Related posts

Sejur in Nei Pori: Vila Coral 3*, de la 49 euro

admin

Tabere „last minute” scoase la sfârşitul verii! Vezi ofertele

admin

Începe Târgul de Turism al României 2014

admin

Leave a Comment