Travel

Insule pline de mister

Despre anumite insulele din lume se spune că sunt adevărate paradisuri, că sunt frumoase, minunate, misterioase. Binenţeles, cu toţii ne dorim să trăim pe una dintre acestea. Vă prezentăm câteva dintre aceste minunăţii naturale.

 

Palau – Insula din Titanic

Aici s-au filmat unele scene din Titanic şi unele dintre aventurile lui James Bond. Echipele de filmare sunt atrase de acest loc, deoarece atât insula, cât şi apele care o înconjoară sunt considerate drept cele mai frumoase din lume. La fel de pline de farmec sunt şi Insulele Rock, care sunt nelocuite. Acestea fac parte din Republica Palau şi se află în Oceanul Pacific, în Micronezia. Aici au apărut primele sanctuare pentru rechini – locuri în care este interzisă vânarea rechinilor.

Republica Palau este din anul 1994 este un stat independent. Moneda oficială este dolarul american. Palau este unul din puţinele state fără datorii. Economia se bazează, printre altele, pe exportul de ulei de cocos şi ton.


Seychelles – Un pic de lux printre piraţi

Dacă îţi doreşti plaje pustii, iar seara vrei un pic de distracţie, mai exact dans şi muzică în localuri de lux, atunci, cu siguranţă, te vei simţi bine în Seychelles.

Sunt 115 insule minunate, care se află în Oceanul Pacific şi mai puţin de jumătate dintre ele sunt locuite. Cândva, aici, era bârlogul piraţilor şi al aventurierilor, dar acum, în Seychelle vin în vacanţă personalităţi renumite din lumea televiziunii şi a cinematografiei. Pe insulă, temperatura nu scade niciodată sub 20°C, iar peisajele sunt de o frumuseţe fermecătoare.

Aici sunt păduri tropicale în care mişună păianjeni şi melci enormi, pe lângă care speciile existente la noi, par nişte creaturi minuscule. În Seychelles, sunt tot felul de lucruri interesante şi pentru gurmanzi – plantaţii de scorţişoară, dar şi de vanilie, vanilia fiind unul din cele mai scumpe condimente din lume.

 

Femeia, capul familiei

Republica Seychelles este un stat independent din anul 1976. Societatea din Seychelles este matriarhală, adică femeia este capul familiei. Există o strânsă legătură între ritmurile muzicii populare de aici şi cele ale mazurcilor şi polcilor, dansuri originare din Estul şi Centrul Europei.

 


Bora-Bora – Creată de zei

 

Dacă denumirea insulei s-ar traduce corect din limba tahitiană, atunci aceasta ar fi Pora-Pora, adică primul născut. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, armata americană a avut baza de alimentare pe această insulă.

Vrei să hrăneşti rechinii? Nu prea. Dar dacă ai vrea, nu ai avea de ce să te temi, pentru că în Bora-Bora hrănirea acestor peşti „drăguţi”, însetaţi de sânge este cea mai populară şi sigură îndeletnicire. În plus, în Bora-Bora poţi face cam orice doreşti: poţi practica sporturi nautice sau te poţi bronza. Aici plajele sunt adevărate paradisuri. Insula se mai numeşte şi Mai te pora (creată de zei), această denumire fiind aproape de adevăr. Recifurile de corali şi albastrul cerului sunt ameţitoare. Nu este de mirare că acest colţişor de rai, aflat la Vest de Tahiti, în Oceanul Pacific, câştigă detaşat concursurile pentru cel mai frumos loc din lume. Insula este locuită de polinezieni care au venit aici acum câteva secole şi au lăsat în urma lor ruinele templelor păgâne şi basoreliefuri. Bora-Bora are aproape 5.000 de locuitori stabili.

Pagina: 1 2

Related posts

Vrei în Cipru? Hotelierii de lux angajează români

admin

Vatican, Capela Sixtina

admin

5 insule grecești de care nu ai auzit (foto)

admin

Leave a Comment