Vedetele noastre

Baietelul Adrianei Bahmuteanu putea fi salvat

Bomba in cazul bebelusului decedat al familiei Progoana! Exista specialisti care spun ca micutul Darius Eduard Ioan ar fi putut fi salvat. Imediat dupa ce a ramas insarcinata, Adriana Bahmuteanu a depistat ca are un fibrom in forma incipienta.Ingrijorata, vedeta s-a sfatuit cu medicul sau ginecolog, de la Spitalul CF 2, Silvia Miciner, care a asista-o si la prima nastere, cea a micutului Mihai Maximus. Medicul a decis ca nu este cazul ca fibromul sa fie extirpat deoarece nu ar fi existat riscul sa afecteze sarcina. Fibromul a crescut, insa,  iar de aici pana la nenorocirea care s-a intamplat nu a mai fost decat un pas.Dupa numai trei luni de sarcina, Adriana Bahmuteanu a resimtit aceasta problema din plin. A fost dusa de urgenta la spital cu hemoragie si i s-a spusca ar putea suferi un cerclaj (procedura chirurgicala care se aplica gravidelor predispuse la avort spontan). Desi parea ca totul e in regula, lucrurile s-au agravat o luna mai tarziu, cand i s-a facut cerclajul.La sase luni si doua saptamani, din cauza fibromului marit, Eduard Darius a venit pe lume, cantarind doar 900 de grame.Desi unii medici nu sustin eliminarea unui fibrom in timpul sarcinii, unul dintre cei mai buni ginecologi din tara, prof. dr.Bogdan Marinescu de la Maternitatea ‘Panait Sarbu” a spus ca este o procedura necesara in astfel de cazuri.“Exista ginecologi care considera ca nu trebuie sa te atingi de fibrom in timpul sarcinii, dar eu ma numar printre cei care o fac. Trebuie evaluat cat de riscant este pentru sarcina. Daca e foarte mare, pune in pericol sarcina. E necesar sa se ia in calcul foarte multe aspecte. Nu e obligatoriu ca alti colegi sa faca ce fac eu. E o conduita pe care noi o aplicam in clinica Profesor Doctor “Panait Sarbu”, unde Domnia Sa a introdus aceasta tehnica”, -a explicat prof. dr. Bogdan Marinescu pentru Cancan, facand o referire generala la astfel de cazuri.
Opinia dr. Marinescu este sustinuta si de Ioan Stoian, medic ginecolog primar la o clinica privata de renume: “Dupa trei-patru luni de sarcina poate fi extirpat daca incomodeaza sarcina”.Justificarea medicului care a ingrijit-o pe Adriana Bahmuteanu

Ginecologul Silvia Miciner, care a ingrijit-o pe Adriana in prima parte a sarcinii, isi justifica decizia de a nu fi intervenit asupra fibromului: “Atunci nu era cazul de asa ceva, era foarte mic. Daca scoti un fibrom, femeia nu mai poate ramane gravida timp de un an, deoarece are o cicatrice pe uter”, ne-a declarat dr. Silvia Miciner.Micutul Darius e al doilea copil pe care vedeta l-a pierdut. In urma cu trei ani, inainte de a-l aduce pe lume pe Maximus, ea a suferit un avort spontan in timp ce era insarcinata intr-o luna. Vedeta se afla la Braila, cu sotul sau, cand a facut o hemoragie puternica, iar medicii s-au aratat neputinciosi.

Related posts

Bianca Draguşanu şi Cătălin Botezatu luptă împotriva tuturor

admin

Cătălin Botezatu are un nou look (poze)

admin

Idilă sau nu? Radu Vâlcan vorbeşte despre relaţia cu Elena (video)

admin

Leave a Comment