Sanatate

Exprimarea pozitiva face minuni si atrage succesul

Am intalnit oameni care obisnuiesc sa puna „stampile negative” sau sa foloseasca cuvinte cu sens negativ, indiferent daca vorbesc despre oameni sau lucruri pozitive. Este ciudat, insa pentru acei oameni cuvintele nu insemnau nimic. Dar, daca vom fi atenti la modul in care se exprima un om, ne vom da seama dupa primele 5 minute daca gandeste pozitiv sau negativ, daca se concentreaza pe probleme sau pe solutii, daca se bucura de viata sau considera totul o povara si, implicit, daca are succes sau nu. Modul in care vorbim ilustreaza conceptia noastra despre viata. Felul in care combinam cuvinte si expresii deja cunoscute, ne poate ajuta sa cream o impresie buna si sa atragem succesul sau ne poate atrage in viata confuzie, asteptari negative si o stare negativa, in general.E important sa dovedim, prin folosirea unui limbaj pozitiv, ca ne respectam pe noi insine si ii respectam si pe ceilalti. Exista un mod de exprimare, cu ajutorul caruia putem proiecta mai multe asteptari pozitive, dovedim ca ne concentram pe solutii si ca ne face placere ceea ce facem.Faceti un exercitiu cu colegul de birou: Citeste cu voce tare urmatoarele propozitii si apoi intreaba-ti colegul care dintre cele doua exprimari are un efect mai bun in ceea ce priveste atitudinea lui si urmareste care este stare ta de spirit gandind pozitiv:“Va trebui sa fac asta”/ ”Voi face asta cu placere.”

“Voi incerca sa termin analiza de piata pe la mijlocul saptamanii./Voi termina analiza de piata cel tarziu miercuri dupa-amiaza.”

“Ar fi neplacut sa pierdeti rezervarea daca avionul are intarziere si cei de la hotel presupun ca nu mai veniti./ “Vreau sa ma asigur ca veti avea camera rezervata, chiar daca ajungeti putin mai tarziu decat trebuie.”“Ar fi bine sa pleci mai devreme astazi. N-as vrea sa ramai blocat in trafic si sa nu ajungi la timp ca s-o vezi pe Andreea cum joaca in piesa./ “Hai sa plecam amandoi mai devreme astazi. N-as vrea sa ramai blocat in trafic si sa nu ajungi la timp ca s-o vezi pe Andreea cum joaca.”

“Nu pot face asta”/ “Inca n-am facut asta si pot sa fac.”

“Nu ma pricep la asta”/ “Ma straduiesc sa devin mai bun la asta.”

“Voi cheltui bani si pentru cutare lucru.”/ “Voi investi bani in cutare lucru, ca sa pot progresa.”

“Acest lucru este imposibil.”/ “Va fi nevoie de eforturi deosebite, dar e posibil.”

“Esti un copil rau si intotdeauna dai de bucluc.”/ “Esti un copil bun si felul in care te porti nu este acceptabil.”

“Imi cer scuze pentru dezordinea din apartamentul meu.”/ “Bine ai venit. Ma bucur sa te vad!”

“Am inceput sa imbatranesc, parul imi incarunteste, imi apar riduri si arat ca o sacosa veche.”/ ” Ma mentin in forma si arat bine.”

“Stiu de ce mi se intampla toate acestea: sunt un ratat.”/ “Stiu ca dincolo de toate acestea exista o lectie importanta. Ce pot invata de aici?”

“N-am fost promovat, ce veste ingrozitoare.”/ ” N-am fost promovat si asta-i o veste buna, pentru ca astfel imi voi putea extinde orizontul.”

“N-ar fi trebuit sa intru in incurcatura asta. Stiu ca lucrurile se pot imbunatati, dar nu stiu de unde sau cu ce sa incep.”/ Imi voi schimba viata. Voi incepe sa fac ca lucrurile sa mearga mai bine chiar de astazi, din acest moment. Nimeni altcineva nu o va face in locul meu. Voi trece la fapte.”

Pagina: 1 2

Related posts

5 trucuri esențiale în dieta calorică

admin

Cele mai eficiente exercitii pentru slabit

admin

Metode funny de a pierde rapid 100 de calorii

admin

Leave a Comment