Travel

O vara de neuitat … Moscova-Sankt Petersburg-10 august !

V-ati gandit ca in afara unei vacante pe litoral sau in Grecia, ati putea vizita o destinatie unica si mai greu accesibila, la preturi de criza ?

Agentia noastra va propune pentru vara acestui an o incursiune de neuitat la Moscova si Sankt Petersburg in data de 10 august !

Moscova este port fluvial, capitala si cel mai mare oras din Federatia Rusa, fiind situata pe râul omonim. Centrul economic, politic si cultural al Rusiei, Moscova este si un important nod de comunicatii incluzand Caile navigabile: Râul Moscova si Canalul Volga-Don, care fac ca portul sau sa fie accesibil vaselor dinspre Marea Baltica, Marea Alba, Marea Neagra, Marea Caspica si Marea de Azov. Imensa metropola are o suprafata de aproximativ 800 kmp, fiind un oras de tip radial concentric. In centrul Moscovei se afla Kremlinul, care este sediul guvernului, iar in apropiere se gaseste Piata Rosie.

Sankt Petersburg cunoscut si ca Petrograd (1914-1924), apoi denumit Leningrad (1924-1991) este localizat in Rusia de nord-vest, in delta râului Neva, in partea de est a golfului Finic din Marea Baltica. A fost fondat de tarul Petru cel Mare in 1703 ca o “fereastra catre Europa”, fiind de la acea data capitala Imperiului Rus pâna in 1918. Cu cei aproape 4,5 milioane de locuitori, este in ziua de azi cel de-al doilea oras ca marime al Rusiei, al patrulea oras ca marime al Europei, un centru european de cultura extrem de important si cel mai important port rusesc la Marea Baltica. Sankt Petersburg este cel mai nordic oras european.Centrul orasului este protejat de UNESCO ca parte a patrimoniului universal. Orasul, care a fost pentru mai bine de trei secole centrul politic si cultural al Rusiei, este si in zilele noastre extrem de important si, pentru a-l onora, oamenii il mai numesc deseori “Capitala Nordului”.

 

Pentru informatii si progamul detaliat : www.neo-tour.ro sau 021.250.15.63; e-mail:

Related posts

Plaja Petani din Grecia – pentru o vacanta intima in familie (foto)

admin

Vacanta in Malta – atracții turistice impresionante (foto)

admin

PARALIA KATERINI … o statiune deja consacrata !

admin

Leave a Comment