Sanatate

Tot ce trebuie sa cunosti despre serviciul de pediatrie

Grija cea mai mare a unui parinte este copilul lui. In mod sigur iti doresti ca acesta sa beneficieze de tot ce este bun si sa fie sanatos.

Din acest motiv este bine sa-i verifici starea de sanatate periodic si sa primesti cele mai bune sfaturi din partea specialistilor. Descopera din randurile de mai jos de ce este important sa apelezi la servicii de tipul pediatrie Bragadiru si care sunt avantajele oferite.

Pediatrie Bragadiru

Despre serviciul de pediatrie este util sa cunosti ca, este un serviciu oferit de catre centrele medicale acreditate. Medicul pediatru este un medic specializat pe copii, pornind de la nastere si pana la varsta de 18 ani. In functie de specializare, un astfel de doctor poate sa aiba competente suplimentare in ecografii, cardiologie, pneumologie, oftalmologie sau ORL.

Ce face mai exact un medic pediatru?

Indicat este sa alegi un pediatru pentru copilul tau inca de la nasterea acestuia si sa mergi regulat la controale. Mergand la acelasi specialist, acesta va cunoaste evolutia copilului pe parcursul anilor. Pediatrul iti va oferi cele mai bune solutii de tratament in caz de imbolnavire si iti va oferi sfaturi de preventie. Mai mult, iti va oferi informatiile necesare cu privire la schema de vaccinare obligatorie si optionala. Tot medicul pediatru va cantari si masura bebelusul, astfel incat sa se asigure de o dezvoltare normala. In situatia in care este necesar sa faci anumite investigatii suplimentare, iti va oferi recomandari catre medici specializati.

Cand trebuie sa mergi la pediatru?

Pentru buna dezvoltare a copilului, este necesar sa mergi periodic la control si nu doar atunci cand cel mic raceste sau se imbolnaveste. Iata care este recomandarea pentru primul an de viata al copilului:

  • mergi la primul control atunci cand bebelusul a implinit doua saptamani de viata – medicul va cantari copilul, ii masoara lungimea si circumferinta capului. Mai mult, ii va controla urechile, ochii, gura si articulatiile. Buricul este si el verificat, pentru a se asigura ca acesta se vindeca corect. Vei discuta cu specialistul despre hrana copilului, iti va oferi sfaturi cu privire la alaptare sau indicatii cu privire la laptele praf si de asemenea, care este cantitatea pe care trebuie sa o consume cel mic. Medicul ii va prescrie si vitamina D, necesara pentru profilaxia rahitismului. Daca ai intrebari, este bine sa le notezi si sa le discuti cu pediatrul pentru a primi cele mai bune sfaturi;
  • al 2-lea control este recomandat la o luna de la nastere – medicul pediatru va masura si cantari copilul, astfel incat sa se asigure de o dezvoltare armonioasa. Va verifica urechile, gura, nasul si fontanela. Vei primi recomandarea de a merge cu cel mic la o ecografie de sold. Important este sa stii ca aceasta se efectueaza intre 4 si 6 saptamani de viata;
  • controalele 3 si 4 sunt recomandate la varsta de doua si patru luni – pediatrul va continua cu schema obligatorie de vaccinare si cu cele optionale, daca ai decis ca esti de acord cu acestea. Mai mult, controlul include masurarea, cantarirea si urmarirea reactiei bebelusului la sunete;
  • urmatoarele controale sunt la sase luni si apoi la un an – medicul va administra vaccinurile din schema obligatorie si pe cele optionale, dupa caz. Dupa controlul de rutina, vei discuta despre diversificarea alimentatiei, despre controlul oftalmologic si cel ortopedic, recomandat atunci cand copilul se ridica in picioare.

Atunci cand esti in cautarea unui centru medical care sa-ti ofere servicii medicale de calitate, acceseaza site-ul onixoptim.ro. Vei descoperi o echipa de profesionisti in domeniu, care iti pun la dispozitie cele mai importante servicii din domeniul medical.

Date de contact:

E-mail: contact@onixoptim.ro

Telefon: 0723.019.008

                0751.077.660

Related posts

De ce imi cade parul? Top 5 cauze

admin

Avantajele și dezavantajele „pilulei de a doua zi”

admin

Folosește lămâie pentru întărirea unghiilor

admin

Leave a Comment