Dacă vrei să duci o viață lungă și sănătoasă, folosește ulei de măsline la mâncăruri. De-a lungul timpului, uleiul de măsline a dovedit că are beneficii uriaşe pentru sănătate.
Care sunt acestea? Pe cele mai importante le-am enumerat mai jos.
Sănătate pentru inimă – uleiul de măsline poate reduce riscul de boli cardiace coronariene, spun medicii. Consumă produse alimentare care conțin ulei de măsline și folosește-l în salate. E surprinzător de gustos.
Diete – Uleiul de masline este, de asemenea, bogat în antioxidanți, fiind unul dintre cele mai apreciate „ingrediente” în dieta mediteraneană și nu numai.
Nutriționiștii recomandă uleiul de măsline în cadrul oricărei diete, fiind bogat în vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K și fier.
Piele – o piele fină ca de bebeluș? Secretul: tot uleiul de măsline. Se folosește ca unguent înainte de culcare.
Se aplică pe ten, pe mâini și poate fi aplicat și ca loțiune de corp. Totuși, ai grijă în ce cantitate, ca să nu devii, din fină, sleioasă.
Colesterol – uleiul de măsline scade scolesterolul dăunător organismului nostru și îl crește pe cel bun.
Atenție, însă! Uleiul de măsline nu este sănătos prăjit, spun nutriționiștii, întrucât la temperaturi extrem de mari își schimbă compușii benefici organismului.
Cât despre calorii, sunt multicele la număr: o lingură are 120 kilocalorii. La fel ca o o felie mare de pâine şi unt.
Așa că, încearcă să-l consumi cu moderație în mâncare. Ca tratament corporal e bine venit în orice moment.
previous post