Feminin

Înotul te face mai frumoasă

În piscină te simţi ca… peştele în apă! De multe ori, se întâmplă să înoţi atât de preocupată încât să nu observi că afară s-a lăsat seara. Dar la un moment dat tot trebuie să înfrunţi aerul răcoros…mai ales de cand cu vremea asta capricioasa. Brrr! Fruntea sus, nu e chiar aşa de rău. Iată nişte sfaturi pentru

a te menţine în formă, sănătoasă şi într-o dispoziţie excelentă.


Ah, te felicităm pentru că ai ales piscina! Piscina îţi permite să evadezi din cotidian atunci cand marea e prea departe. Pe lângă faptul că, prin înot, toţi muşchii se dezvoltă uniform, organismul se fortifică. Înotul te autodisciplinează, îţi dă curaj şi putere. Însă, pentru a profita din plin de avantajele piscinei, după ce ai ieşit, trebuie să ţii cont de câteva principii:


Ce faci dupa ce ieşi din piscină


Înfăşoară-te într-un prosop! Fă un duş – spală-te bine cu săpun, apoi clăteşte-te. Apa din piscină conţine, de obicei, clor sau ozon. Clorul ţine departe germenii, însă are un miros iute şi poate irita puternic ochii, căile respiratorii şi pielea. Spală-te pe cap! Nu uita că apa din piscină nu face bine părului! Clorul îl deteriorează şi îl usucă. Nu uita de cască! Nu ieşi din piscină cu părul ud. Îmbracă-te bine. Organismul a fost expus la o temperatură ridicată, iar, dacă ieşi din piscină, afară pot fi mai puţin de 30 de grade şi ai mari şanse să răceşti.


În drum spre casă


Ascultă la căşti muzica preferată, dar una plăcută şi relaxantă, poate chiar nişte sunete din natură; În drum spre casă, îţi vei imagina plaja aurie, apa cristalină şi aproape că vei auzi strigătele pescăruşilor… Ce plăcut e să-ţi aduci aminte de concediul ce tocmai a trecut… În mod sigur te vei binedispune.

 

Continuă şi acasă

 

Hidratează-ţi pielea cu loţiune sau lapte de corp. Foloseşte o cremă de faţă (pentru ten gras sau normal). Din când în când, o mască regenerantă nu ar strica deloc. Dacă te duci frecvent la piscină, încearcă produsele cosmetice destinate îngrijirii după piscină. Atenţie! Nu uita balsamul! E esenţial pentru un păr moale şi strălucitor.


După apă – bea apă!

 

Asigură o bună hidratare a organismului consumând apă necarbogazoasă. Poţi consuma şi suc, care, pe moment, îţi dă senzaţia de saturaţie. După gimnastica acvatică, ţi se face foame, nu-i aşa? Mănâncă un sendviş, un fruct, de exemplu o mandarină, sau un baton de cereale. E important să-ţi recapeţi energia pierdută: într-o oră petrecută în piscină, ai ars cel puţin 300 de calorii!

 

Ajută-ţi părul!

 

Amestecă un ou cu sucul de la o jumătate de lămâie şi cu 2 linguriţe de ulei de măsline, până obţii o

compoziţie omogenă, consistentă. Aplică acest amestec pe păr şi aşteaptă în jur de 20-30 de minute. Clăteşte bine şi spală-te pe cap cu şampon. Masca îi va conferi părului strălucire şi va nlătura cojiţele.

 

Articol aparut cu spijinul revistei H2O – Adauga apa! editata de catre editura Media Service Zawada

www.msz.ro/

 

 

 

Related posts

Lenjerie intima pentru mirese de la Victoria’s Secret (foto)

admin

Jimmy Choo lansează o colecţie limitată de UGG-uri pentru femei

admin

Începe cel mai mare târg de nunți din România

admin

Leave a Comment