Sanatate

Tratamente speciale pentru piele

 BAIA DE ABURIUn tratament eficient care ajută în cazul guturaiului, dar face foarte bine şi tenului. Pune într-un castron cu apă fierbinte un pliculeţ de ceai de muşeţel şi unul de salvie. Acoperă-ţi capul cu un prosop astfel încât aburul să nu poată scăpa din castron. Ţine capul sub prosop zece minute şi inspiră aburul. Acest tip de „baie” deschide porii. Cel mai bine este să aplicaţi seara acest tratament.PEELINGEste de preferat cel natural, din fructe. Îndepărtează celulele moarte şi curăţă pielea. Pe pielea astfel pregătită merge foarte bine o cremă sau o mască.MASCAHrăneşte, calmează şi regenerează. Caută o mască în componenţa căreia intră elemente curative, gălbenele, alge marine şi aloe.APĂPielea are nevoie de hidratare şi din interior. Cea mai simplă metodă este să bei apă. Doctorii şi nutriţioniştii spun că trebuie să consumăm zilnic cel puţin 1,5 litri de apă, inclusiv sub formă de sucuri şi alte lichide.

 REMEDII NATURISTE

 Coajă de portocală. Rade coaja de portocală, amestec-o cu puţina apă şi aplic-o pe zonele afectate de acnee. Este un tratament foarte eficient.

Lămâie. Aplică în mod regulat pe coşuri suc de lămâie. Lasă-l să acţioneze timp de maximum o oră, după care clăteşte zona cu apă calduţă.

Usturoi. Datorită proprietăţilor sale antiseptice, usturoiul este folosit de foarte mult timp în tratarea acneei. Este foarte simplu, nu trebuie decât să freci zonele afectate de acnee cu usturoi crud. Castravete. Aplică castravete ras pe faţă, ochi şi gât, timp de 15-20 de minute, după care îndepartează-l cu apă calduţă. Acesta este un excelent tonic pentru tenurile acneice şi previne apariţia coşurilor şi a punctelor negre.FARA PUNCTE NEGRE!

Gelurile abrazive, măştile pe bază de argilă albă sau loţiunile tonice ajută la combaterea punctelor negre.Articolo aparut cu sprijunul revistei H2O-Adauga apa! editata de catre Media Service Zawada.
 

Related posts

Slabire rapida: cu ce să-ți înlocuiești poftele

admin

Planificarea unui copil: Alimentația înainte de sarcină

admin

Tratament anticelulitic – masajul cu cremă din ardei iute

admin

Leave a Comment