S-a descifrat un mister marca McDonalds. Reprezentanţii McDonald’s l-au rugat pe specialistul în alimentaţie Dr. Keith Warriner să vorbească pe tema mitului potrivit căruia hamburgerii McDonald’s n-ar putrezi.
„Realitatea este că hamburgerii McDonald’s şi cartofii prăjiţi nu putrezesc în anumite condiţii”.
Bacteriile care determină procesul de putrezire au nevoie de umezeală, nutrienţi, căldură şi timp pentru a se dezvolta.
“Dacă îndepărtăm unul dintre aceste elemente, microbii nu se dezvoltă şi nu strică mâncarea”, a explicat Warriner, potrivit Realitatea.net.
Lăsaţi neacoperiţi la temperatura camerei, hamburgerii şi cartofii prăjiţi se usucă, astfel că bacteriile nu dispun de suficientă umezeală pentru a se dezvolta.
Dacă vreţi să vedeţi totuşi cum putrezeşte un hamburger McDonald’s, tot ce trebuie să faceţi este să împiedicaţi uscarea sa.
„Puteţi să-l înveliţi într-o folie sau să-l ţineţi într-un mediu bogat în umezeală, cum ar fi baia. Veţi obţine acelaşi rezultat şi cu un sandviş făcut acasă”, ne asigură Warriner