Home & Deco

Top 5 tipuri de sisteme de irigat pe care le ai la dispozitie

Iti doresti sa investesti intr-unul dintre numeroasele sisteme de irigat, pe care le ai la dispozitie, insa nu stii foarte multe lucruri despre astfel de echipamente? Incepe prin a descoperi din randurile de mai jos principalele aspecte pe care e bine sa le iei in considerare.

De exemplu, trebuie sa stii ca sistemele de irigat sunt variate, in functie de modul in care sunt realizate, dar si in functie de felul in care le poti utiliza. Conectandu-le la o sursa bogata de apa, le vei putea folosi cu incredere pe termen lung, iar astfel vei obtine recolte excelente!

Sisteme de irigat prin picurare

Sistemele prin picurare sunt unele dintre cele mai noi echipamente de pe piata, picurand apa direct la radacina plantelor, indiferent daca este vorba despre plante sau flori. Folosind instructiunile din colet, te vei putea ocupa singur de montarea acestor sisteme, iar astfel reduci pierderile de apa, dar si evaporarea si scurgerile. De preferat este ca pentru ca sistemele prin picurare sa folosesti pompe de suprafata, pompe submersibile sau pompe automorsante, datorita carora sa scoti eficient apa de la o adancime mare.

Un alt aspect important, pe care trebuie sa il stii despre sistemele din aceasta categorie este ca le poti pune in linie dreapta chiar si pe terenurile accidentate, avand astfel acces intre randuri fara probleme!

Sisteme tip aspersoare

O alta varianta, pe care o ai la dispozitie este aceea de a investi in aspersoare, care sunt prevazute cu pistoale sau spray-uri, pe care le instalezi pe stropitori. Aspersoarele pot fi subterane sau le poti monta la suprafata, in functie de cum consideri ca iti este cel mai convenabil.

De regula, aspersoarele sunt recomandate inclusiv pentru udarea gazonului, iar atunci cand le setezi intervalul la care sa porneasca, nu mai trebuie sa uzi manual.

Sisteme de suprafata

Sistemele de irigat de suprafata se numara si ele printre echipamentele in care este indicat sa investesti. Acestea functioneaza cu ajutorul unor sisteme de aspersoare sau cu ajutorul sistemelor de joasa presiune. Simplu de montat, sistemele de suprafata au costuri relativ mici, insa sunt ideale doar pentru gradinile cu dimeniuni reduse.

Sisteme subterane

Daca iti doresti sa asiguri plantelor necesarul de apa, fara a vedea, insa sistemul de irigatii, atunci modelele subterane sunt excelente pentru tine! Acestea sunt formate dintr-o retea de conducte ingropate, care asigura necesarul de apa catre duze si aspersoare. Ulterior, duzele ies la suprafata numai in momentul udarii, pentru ca mai apoi sa se camufleze din nou in pamant.

Estetice si usor de instalat, sistemele subterane au fost special concepute pentru gradinile mari, asa ca nu ezita sa iti comanzi un astfel de echipament!

Aspersoare oscilante

Daca vrei sa uzi o zona dreptunghiulara, atunci aspersoarele oscilante sunt perfecte pentru tine. Aceste sisteme functioneaza pe baza de pulverizare: jetul de apa este proiectat in sus, acoprind astfel o zona cat mai generoasa. Despre aspersoarele oscilante mai trebuie sa stii ca iti permit sa ajustezi latimea si lungimea zonei pe care sa o acopere, asa ca este bine sa te gandesti de 2 ori inainte de a le monta.

Un magazin online specializat iti pune la dispozitie o gama foarte larga de sisteme de irigat moderne si eficiente, pe care le poti folosi cu incredere. Toate variantele dintre care poti alege au capacitatea de a acoperi suprafete generoase de teren, iar astfel eviti sa mai uzi manual. Mai mult, la finalul verii vei obtine recolte bogate si gustoase! Ai incredere in specialisti si achizitioneaza de la ei o folie solarii, folii de mulcire si toate produsele de care ai nevoie.

Related posts

Cauti seminee ecologice? Alege-le pe cele care functioneaza cu bioetanol!

admin

Ce caracteristici sunt importante pentru un cos fum ceramic sigur si durabil?

admin

Camere supraveghere wifi – Un mecanism ingenios de control asupra tuturor spatiilor

admin

Leave a Comment