Travel

Lacul Bolboci, smaraldul din inima Bucegilor (foto)

Lacul Bolboci este un lac artificial de forma unei amfibii care asemeni lacului se răsfaţă la soare, acesta pare rupt din poveste. Este locul ideal pentru petrecerea timpului liber în mijlocul arborilor seculari şi a aerului ozonat. Amplasat într-un loc de o rară frumuseţe şi nu foarte cunoscut, în inima munţilor, cu ape reci chiar şi vara, lacul a reuşit să-şi păstreze neştirbită autenticitatea.

 

Aerul curat, nuanţele de verde smarald ale undelor în care se reflectă munţii, cerul şi pădurile, dar mai ales liniştea deplină sunt tot atâtea atuuri care pot convinge pe oricine să petreacă o vacanţă relaxantă, îmbinând armonios beneficiile muntelui cu cele ale apei.

 

Pentru cei împătimiţi de trasee turistice, acestea abundă, fiecare având un plus de frumuseţe sau ceva caracteristic numai lui, cum ar fi cele spre Cheile Zănoagei, Cheile Tătarului, Peştera Ialomiţei, Schitul Peştera, Canionul Horoaba, Cheile Orzei, Cheile Coteanu, Padina, Zănoaga, Scropoasa şi lacul Scropoasa, Sfinxul, Babele, Vârful Omu, Crucea Eroilor de pe Caraiman, Cariera (cea mai înaltă carieră de calcar din Europa), etc.

 

Locuitorii zonei sunt oameni deschişi, calzi şi ospitalieri. Munţii Bucegi, fiind unii dintre cei mai vizitaţi din ţară, abundă în hoteluri, moteluri, pensiuni, cabane, locuri de campare aflate mai aproape sau mai departe de lacul Bolboci, cu tarife medii, dar şi mai ridicate, în funcţie de facilităţi.

 

Accesul în zonă se poate face cu mijloace auto, pe DN 71 (dinspre Târgovişte până la Moroeni şi apoi pe drum forestier), pe drumul forestier ce urcă dinspre Sinaia pe la Dichiu şi prin Cheile Zănoagei sau pe diverse trasee turistice. 

Related posts

200 de lei! Atât costă o vacanţă de criză într-un camping

admin

Unde mergem? Top vacanțe de iarnă exotice

admin

Ofertă de sărbătoare! Vacante de Paste cu 60 de euro pentru romani

admin

Leave a Comment