Sanatate
30-10-2013 16:43 | de Nicoleta | 1 afisari
Cauta: exercitii slabit | exercitii usoare | exercitii sedentarism | sedentarism |
Tipareste | Comenteaza

7 exerciții ușoare pentru a scăpa de sedentarism

Contrar aparențelor, munca de birou nu este deloc ușoară. Mulți dintre noi se lovesc de sedentarism, iar simptomele sunt groaznice: direri de spate, respirrație grea și, printre altele, supraponderabilitate, urmată de boli de inimă. Pentru a nu ajunge acolo, am ales câteva tipuri de exerciții ușoare pe care le puteți face zilnic, fără să vă ocupe timp suplimentar.

1. Curățenia înseamnă fitness
Există o mulțime de exerciții ușoare pe care le puteți face fără a simți oboseala grea de la sala de sport. Curățenia este unul dintre ele. Aspirarea, ștergerea prafului, măturarea și strângerea rufelor – sunt doar câteva dintre treburile casnice care vă ajută să scăpați de câteva calorii și, implicit, de sedentarism. Trebuie doar să vă asigurați că faceți câte ceva în fiecare zi.

2. Pașii
Greu de crezut, dar fiecare pas pe care îl faceți elimină calorii. Începeți prin a înlocui mașina cu plimbarea pe jos în locurile ușor accesibile, cum ar fi piața din jur, banca, bancomatul, coaforul ș.a. Cu fiecare pas făcut veți mai scăpa de câteva calorii, iar rezistența fizică va crește.

3. Coarda
Mai țineți minte cum săreați coarda în copilărie. Poate acum vi se pare dificil, însă luată pas cu pas, coarda poate ajunge cea mai bună prietenă a voastră. Încearcă să te joci cu coarda în jur de 10-15 minute pe zi, singură sau împreună cu copiii. Va fi distractiv și sănătos pentru întreținerea organismului tău.

4. Folsește zidurile casei
Întinde-te, lungește-te, rotește-ți brațele, picioarele și bucură-te de o încălzire ușoară pentru a pune în mișcare și mușchii coloanei. După ce te-ai distrat astfel, încearcă să folosești și zidul casei tale pentru exerciții. Ține-te de el în timp ce ridici câte un picior și îl rotești.

5. Pe scari
Cea mai simplă soluție. Dacă stai la bloc, ai biroul la etaj sau mergi al mall, alege întotdeauna varianta scărilor. Încet sau sigur, vei sesiza să nu ai nevoie de scări rulante și nici de lift. Vei simți o greutate în primele zile, apoi vei vedea că lucrurile se reglează de la sine. Doar știe organismul ce este mai bun pentru el…

6. Jucă-te cu copiii
Chiar dacă nu crezi, această joacă înseamnă multe calorii consumate. Trebuie să ții pasul cu ei, să dai dovadă de energie și să te implici cu adevărat. Va fi distractiv și vei vedea cum zboară timpul. La fel și caloriile tale. Puteți merge în parc, la plimbare cu bicicletele sau rolele sau în casă, la exerciții.

7. Dansează
Dansează când nimeni nu te privește. Nu pentru că ai face-o bine sua prost, și pentru a te putea desfășura în voie. O jumătate de oră de dans te poate scăpa de peste 200 de calorii. Cât despre sedentarism, este o metodă plăcută, distractivă și eficientă în a scăpa de el și de a-ți modela trupul.
Comentarii
Adauga comentariu
Comentarii : 1
  1. Nume : Katty (15-05-2016 12:57:35)
    Subiect : UsOEVsvKHI
    hah – classic! free range & all!I do like Soundminers pitch & I do use it – its odd how often it sounds better than ProTools own plugins too! But I am more inclined to experiment with pitch (& reversing) using the numeric keypad shuttle conostlr… Actually one feature I wish SM would add is the ability to audition backwards ie play sounds in reverse!
Sanatate
Sunt tocurile tale prea înalte?
15-10-2014 | 18:49
Invidiem femeile pe tocuri înalte. Le invidiem ţinuta, le admirăm pantofii şi, mai ales,...
Află beneficiile mersului pe jos
12-09-2014 | 18:06
Mersul pe jos e plăcut, relaxant şi, totodată, extrem de benefic sănătăţii noastre. Deşi...
5 elemente nutritive pentru femei
12-09-2014 | 17:59
Daca esti adolescenta, probabil vei ignora acest articol. Dacă, însă, ai depăşit 25 de...
Descoperă secretele dietei cretane (foto)
18-06-2014 | 21:24
Creta este cu adevărat binecuvântată... climat, istorie, frumuseţe, culturi, vin, plaje...
Băuturi răcoritoare cu care elimini grăsimea de pe burtă
24-05-2014 | 08:44
O limonadă poate fi perfectă într-o zi toridă de vară, dar nu și pentru burta ta. Un...
6 uleiuri naturale pentru înfrumusețarea pielii tale (foto)
24-05-2014 | 03:05
Uleiurile naturale sunt mai eficiente decât loțiunile tradițonale de corp. Loțiunea este...