Travel

Ziua Europeană a Dunării, celebrată la Romexpo

Weekend-ul vine cu evenimente… turistice. La Romexpo va avea loc Târgul Internațional Dunarea&Delta! Iubitorii plaiurilor mioritice vor avea ocazia să participe la prezentarea celor mai mari proiecte privind dezvoltarea turistică a Deltei Dunării. Este un eveniment la care, cu siguranță, merită să participi, mai cu seamă că ziua este sărbătorită în 19 țări.

 

Da, în data de 29 iunie, a fiecărui an, 19 țări sărbătoresc „Ziua Europeană a Dunării”. Iar la Romexpo ea va fi celebrată printr-un complex de evenimente interesante. Peste 20 de ambasadori și reprezentanți diplomatici acreditați la București vor participa la eveniment, unde va avea loc și lansarea proiectului „Danube Connection. Story & Glory” de catre Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” și Institutul Cultural Român.

 

Proiect pentru dezvoltarea turismului ecologic

 

Misiunea principală a acestui proiect este promovarea activităților recreative, a turismului ecologic și al multiculturalității oferite de țările riverane Dunării. Cu aceasta ocazie, va avea loc prezentarea și caravanei cu canotci. Vorbim despre o caravană cu trei ambarcațiuni, care vor purta numele celor trei brațe ale Dunării: Chilia, Sulina, Sf. Gheorghe.

 

Barcile vor primi semnături de la toți participanții din țările riverane, canotcile devenind un simbol al cooperării dunărene. Ziua va continua cu sesiuni de conferințe pentru schimbului de idei și interacțiuni dintre organismele implicate în demersurile de protejare a Luncii Dunării.

 

Viineri, însă, nu este singura zi dedicată turismului în Deltă. Sâmbătă și duminică, la Romexpo, sub Patronajul Ministerului Afacerilor Externe din Romania si in colaborare cu Camerele de Comert si Industrie din Romania, se va desfășura cea de-a doua ediție a Targului Internațional Dunarea&Delta.

Related posts

Unde mergem? Top vacanțe de iarnă exotice

admin

New style hotels în 2013 (foto)

admin

Plajele spectaculoase din nord-estul Insulei Kos (foto)

admin

Leave a Comment