Vedetele lor

Biografia lui Michael Jackson

Michael Jackson a primit titlul de Regele Muzicii Pop din partea fanilor din întreaga lume. Un titlu bine meritat pe care artistul l-a dobândit datorită vinzarilor masive, a premiilor, a aprecierilor şi în special a isteriei în masă pe care a provocat-o de-a lungul anilor.Michael a devenit un superstar la o vârsta fragedă. Nascut al saptelea copil intr-o familie de 11 membri, Michael si fratii sai mai mari, Jackie, Tito, Jermaine si Marlon, au fost aruncati in lumina reflectoarelor, cind tatal lor, Joseph Jackson, un miner din Gary, Indiana, a fondat un grup din fiii sai si i-a intitulat Jackson 5.Chiar daca Michael era cel mai tânar, a devenit imediat clar pentru toata lumea ca avea ceva special. Inarmat cu o voce magica, mai matura decit virsta sa frageda si cu o aura fermecatoare care rivaliza cu a oricarui artist din acele vremuri, micul Michael conducea pe fratii sai la cistigarea concursurilor locale de talente si la un contract de inregistrari cu Motown la sfirsitul anilor ’60. In timpul petrecut la Motown, Michael a inceput si o cariera solo plina de succes care rula paralel cu munca sa alaturi de frati.Şi-a încept cariera alături de Diana Ross în filmul “Vrajitorului din Oz”

In 1976, familia Jackson a parasit Motown si a semnat un contract cu Epic unde au continuat sa scoata hit dupa hit. In 1978 Michael s-a aventurat in realizarea unui filmul „The Wiz” alaturi de Diana Ross, o varianta africano-americana a “Vrajitorului din Oz”. Filmul nu a fost exceptional insa l-a plasat pe Michael intr-o cursa cu destinul, deoarece pe platourile de la filmarile la “The Wiz” l-a intilnit pe producatorul Quincy Jones.Michael si Quincy au colaborat la urmatorul sau proiect solo, Off The Wall, care l-au dus pe culmile succesului. Albumul a fost lansat in 1979 şil s-a vindut in 10 milioane de exemplare. În 1982, Michael a facut tocmai asta cu lansarea unui album monstru intitulat “Thriller”.“Thriller” a depasit toate felurile de recorduri. S-a vindut in mai mult de 50 de milioane de exemplare in toata lumea. In acel an, Michael a cistigat si 8 premii Grammy, un numar nemaiintilnit pina atunci – 7 pentru “Thriller” si unul pentru “E.T. – The Storybook”.A participat la proiecte de binefacere

Michael a jucat un rol crucial in proiectul de binefacere “We Are The World”, care a fost realizat pentru a combate foametea din Africa. El a continuat sa lucreze cu fratii sai ca si component al formatiei The Jacksons, iar turneul “Victory” din 1984 s-a bucurat de un mare succes. La sfirsitul anilor ’80, a luat cu asalt premiile industriei muzicale si cele prin care i se recunostea contributia pe care a avut-o de-a lungul timpului in industria muzicala.A înregistrat in al doilea albun intitulat “Bad”, urmatorul proiect solo al lui Michael a fost lansat in 1987 si s-a vindut in peste 25 de milioane de exemplare in toata. Insotit de primul turneu mondial solo al sau, albumul “Bad” a generat 5 hituri nr.1 consecutive .In 1991, cu urmatorul sau album, Michael a continuat vinzarile astronomice cu 23 de milioane de exemplare vindute in intreaga lume.  Michael a intrat in istorie si cu interviul de 90 de minute din 1993, cu Oprah Winfrey. Interviul a fost transmis din casa lui Michael, de la Neverland din Santa Ynez, California si a fost cel mai urmarit program de televiziune din 1993, atragind aproape 100 de milioane de telespectatori din intreaga lume.

Pagina: 1 2

Related posts

Familia lui Michael Jackson a discutat cu el despre dependenţa de medicamente

admin

Prince, Paris şi Blanket, copiii lui Michael vor fi chestionaţi de poliţie

admin

Imagini cu “Noul Neverland”, casa in care trebuia sa se mute Michael Jackson! (video)

admin

Leave a Comment