Cotidian

Indemnizaţia pentru creşterea copilului va fi 85% din venitul net

Data de 1 Octombrie vine cu noi reglementări pentru indemnizațiile pentru cresterea copiilor.

 

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, pe articole, proiectul de lege care prevede majorarea indemnizaţiei de creştere a copilului de la 75% la 85% din venitul net, începând cu 1 octombrie 2012.

 

În 2010, cuantumul indemnizaţiei de crestere a copilului a fost redus cu 15%, diminuarea fiind aplicată la suma rezultată din calculul a 85% din media salariilor pe ultimele 12 luni. S-a stabilit atunci ca acesta să nu depăşeasca valoarea de 3.400 de lei.

 

“Propunem stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copiilor la 85% din media veniturilor nete ale persoanei cu menţinerea limitelor minime şi maxime, respectiv de 1.200 şi 3.400 de lei, dar în acelaşi timp cu dreptul de acordare a stimulentului de inserţie şi pentru persoanele care au optat pentru concedii până la împlinirea copilului a vârstei de doi ani.

 

Considerăm că este absolut normal ca o mamă în funcţie de posibilităţile pe care le are la un moment dat să hotărască dacă mai rămâne în concediu sau se întoarce la profesia pe care o are”, a spus ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, prezentă la Camera Deputaţilor, scrie Realitatea.net.

Related posts

Oficial: Peste 13.000 de români au ieşit luni în stradă

admin

Ovidiu Vîntu, condamnat la doi ani de închisoare cu executare

admin

Cod galben de ger! Ne aşteaptă temperaturi de până la -25 grade Celsius

admin

Leave a Comment