Feminin

Salonul tau de cosmetica

Pe vreme de criza, chiar nu trebuie să-ţi cheltui şi ultimul bănuţ pe creme cumpărate din magazin. Tenul tău poate fi revigorat cu tratamente naturale, preparate chiar acasă, în propriul salon de cosmetică – şi mult mai eficiente! Iată câteva măşti de sezon!

 

Nu te lăsa dusă de nas de arome!

 

Uneori, crema şi balsamul au o culoare aşa de frumoasă sau un miros aşa de îmbietor, încât ai vrea să le şi guşti. Din păcate, este doar o iluzie. Asemenea arome sunt create artificial: producătorii de cosmetice ştiu cum să ne păcălească şi copiază natura.

 

Din pom, în tub

 

Înainte ca miezul dulce să ajungă în recipient, îl aşteaptă un drum lung. Din el se stoarce sucul sau se extrag substanţele hrănitoare. Din sâmburi sau din coajă se stoarce uleiul. La fel de preţioasă este şi pulpa, obţinută din fructele zdrobite. Acest produs este în continuare prelucrat, i se adaugă diverse concentrate şi stabilizatori, până ce fructul dulce devine o componentă a binefăcătoarei creme.

 

Distrează-te în propriul salon de cosmetică!

 

Masca de banana

Reface pielea uscată. Este recomandată înainte de petreceri – în timp record, va reda tenului tău aspectul plăcut. Curăţă banana de coajă şi piseaz-o, adaugă o lingură de smântână şi întinde-ţi amestecul pe faţă şi gât. Îndepărtează cu apă călduţă, după 30 de minute.

Masca de mere

Benefică pentru tenul gras, predispus la acnee.Dă mărul pe răzătoare şi adaugă două linguri de miere. Îngroaşă amestecul cu fulgi de ovăz şi aplică-l pe faţă. Îndepărtează-l după 20 de minute. Când alegi fructele pentru mască, asigură-te că nu au fost tratate chimic.

Atenţie! Anumite fructe pot provoca alergii. Înainte de a aplica masca, fă un test (pe pielea de pe antebraţ), pentru a vedea dacă nu ai vreo sensibilitate. Nu aplica niciodată pasta în jurul ochilor! După spălare, aplică o cremă hidratantă, pentru că multe fructe au o acţiune astringentă.

 

Meniu pentru piele

 Astăzi putem alege dintr-o întreagă varietate de produse cosmetice pe bază de fructe. Alcătuieşte un meniu de fructe pentru piele – va fi o cură plăcută şi utilă! Pentru început, o mască de piersici îţi va catifela tenul, iar şamponul cu kiwi îţi va hrăni părul şi-i va reda strălucirea. Ca fel principal, oferă-i pielii tale un festin – poate un gel de duş cu papaia şi căpşuni? Stinge setea pielii cu o cremă hidratantă pe bază de pepene verde. Îngrijeşte pielea corpului cu o cremă cu miros de lămâie verde, atât de răcoritor! Pentru desert, recomandăm o apă de toaletă fructată, cu parfum îmbietor, şi un luciu de buze cu miros de cireşe – de fapt, cireaşa de pe tort! Susţinută de puterea fructelor, vei înfrunta cu uşurinţă intemperiile toamnei.

 

Ştiai că…Roşia este considerată fruct de către botanişti? Ea conţine cel mai puternic antioxidant – licopenul. Mulţi compuşi valoroşi se află în codiţele, sâmburii şi coaja fructelor? De exemplu, substanţele din coaja de coacăză neagră regenerează vasele de sânge, iar extractul din cozile de piersici calmează inflamaţiile pielii.

 

Articol aparut cu sprijinul revistei H2O Adauga Apa! editata de catre Media Service Zawada

www.msz.ro

 

Related posts

Curele pentru rochii – ce modele purtăm sezonul acesta? (foto)

admin

Dana Săvuică: „Nu îmi este frică de acest prag pentru că mă bucur de viață”

admin

Lenjerie intima – cadoul perfect de Valentines Day (foto)

admin

Leave a Comment