Travel

Parcuri acvatice din lume

Ce să alegi? Parcul cu cel mai mare tobogan de apă sau parcul cu cele mai multe tobogane? Un loc în aer liber sau unul acoperit? Să intri în contact cu flora şi fauna marină sau să te dai în maşinării nebuneşti acvatice?

Ce zici de un tur prin cele mai grozave parcuri de distracţii acvatice din lume? Nu există ceva mai plăcut decât să te gândeşti, pentru câteva clipe, la aceste adevărate temple ale vacanţei eterne!

 

Parcul acvaticTropical Islands, Germania

Cel mai mare parc acvatic acoperit de pe glob se află în Germania, la 85 de kilometri de graniţa poloneză. Este vorba de Tropical Islands, un paradis exotic care ocupă o suprafaţă de peste şase hectare. În aceeaşi pădure, există peste 30 000 de specii de plante: tufe, volbură şi copaci cu o înălţime de până la 18 metri, în care cresc orhidee şi liane. La acestea adăugăm patru tobogane cu apă situate la o înălţime de 25 de metri, pe care alunecăm cu o viteză de 70 km/h, precum şi posibilitatea de a zbura cu balonul până la 60 de metri înălţime. De sus, putem admira această pădure ,,cu acoperiş” a cărei privelişte îţi taie răsuflarea, peisajul mării şi al unui sătuc tropical mai la sud, sau putem privi parcul, de care ne vom îndrăgosti pe loc. În Europa şi atât de exotic?

 

Parcul acvatic Siam Park, Spania

Înaintăm alene pe râul liniştit. Valurile se leagănă, iar pe lângă noi înoată cei mai bizari peşti tropicali. Nu, nu visezi! Aşa arată cursul râului Mai Thai, care a fost creat în parcul acvatic Siam Park (a cărui arhitectură aminteşte de oraşele chinezeşti) din Insulele Tenerife. Râul are o lungime de un kilometru şi curge prin tunelul transparent care se încolăceşte prin acvariul plin de vietăţi de la tropice. În acest paradis spaniol se găseşte câte ceva de făcut şi pentru cei activi. De exemplu, toboganul ,,Smok”. Înaintăm prin tunel din ce în ce mai repede, până într-un final când suntem expulzaţi, prin gura unei creaturi imense, cu aseme-nea viteză, încât nu mai simţim puterea gravitaţiei. Sau „Vulcanul”, prin al cărui întuneric minat de efecte speciale ne învârtim cu o viteză atât de mare, de parc am coborî duşi de lava Vezuviului!

 

Parcul acvatic Wisconsin Dells, SUA

În acest colţişor din Statele Unite poţi vizita câteva zeci de parcuri acvatice diferite. Reţeaua lor se întinde pe o suprafaţă de 50 de kilometri pătraţi. Este ca şi cum ai transforma un oraş obişnuit din România într-un parc de distracţii gigantic. De aceea, acest loc este numit „capitala mondială a distracţiilor acvatice”. Acest loc este unic! În Klondike Kavern poţi face o excursie pe o plută mică, pe râul înfuriat de un vânt cu puterea unui uragan. Din decorul sălbatic poţi ajunge într-un loc foarte clasic, de exemplu, în Noah’s Ark Water Park. Aici te aşteaptă „Anaconda neagră”, cel mai lung rollercoaster acvatic din lume, 49 de tobogane, 2 piscine cu valuri gigantice şi un cinema 4D unde, în timpul filmului, vei avea impresia că navighezi pe cele mai frumoase corăbii din lume.

 

 

 

 

 

Pagina: 1 2

Related posts

Insule pline de mister

admin

Top cele mai recomandate vacante de iarna din lume

admin

Vacanţă magică! S-a deschis parcul de distractii al lui Harry Potter (video)

admin

Leave a Comment