Feminin

Solutii pentru tenul cu acnee

Pielea este acoperită cu fire de păr. Coşurile se formează la rădăcinile firelor de păr, adică în foliculii piloşi care se află în piele. Glandele sebacee produc sebum, adică grăsime, care ajunge la foliculi. Cel mai adesea se dezvoltă o inflamaţie, care poartă denumirea de COŞ. 



În perioada maturizării, se produce sebum în cantităţi exagerate şi, în anumite condiţii, de exemplu, în cazul neîngrijirii corespunzătoare, glandele sebacee se inflamează. Primul simptom îl reprezintă apariţia pe piele a unor puncte roşii şi a unor pustule, cunoscute sub denumirea populară de „coşuri”. Acestea apar pe decolteu, pe spate şi, cel mai neplăcut, pe faţă. Aici atacă în special zona T, adică fruntea şi nasul.



Dacă eşti disciplinată, acneea nu are nicio şansă!



Una dintre principalele cauze ale apariţiei coşurilor este îngrijirea necorespunzătoare. Cele mai importante reguli pe care trebuie să le respecţi sunt: o igienă temeinică, sistematizare şi răbdare. Lupta împotriva acneei necesită răbdare, dar şi vizite la dermatolog.



Curăţă şi hidratează – pielea iubeşte apa!




Primul pas – curăţarea! Dimineaţa şi seara spală-te pe faţă cu un gel sau cu o spumă pentru piele acneică. Dacă utilizezi fond de ten, îndepărtează-l mai înainte cu un lapte demachiant. Produsele cosmetice de bună calitate conţin substanţe antiinflamatoare şi antibacteriene. Curăţă bine pielea de murdărie şi grăsime. Evită să foloseşti săpun. Adevărul este că săpunul usucă şi sensibilizează şi mai mult pielea sensibilă. Poţi utiliza doar săpunurile dermatologice de la farmacie.

Al doilea pas – tonificarea! Utilizează o loţiune tonică pentru hidratarea şi împrospătarea pielii.

Al treilea pas – hidratează şi mai mult! Setea pielii este stinsă cel mai bine de o cremă. Foloseşte ziua o cremă delicată, hidratantă, iar seara, o cremă mai densă, hrănitoare.

Acneea se agravează în perioada de toamnă-iarnă. Odată cu venirea primăverii, aspectul pielii se îmbunătăţeşte în mod considerabil. Acneea începe să dispară, însă pielea are nevoie în continuare de o îngrijire specială.



Care este rolul produselelor cosmetice antiacneice: usucă, dezinfectează, hidratează sau fac pielea mai mată?

Trebuie să foloseşti produse de îngrijire care limitează producerea sebumului şi îndepărtează surplusul de sebum de pe piele. Produsele cosmetice antiacneice nu trebuie să usuce pielea – nu utiliza preparate pe bază de alcool. Cele mai multe produse pentru spălare şi loţiuni tonice conţin substanţe chimice antibacteriene, care împiedică apariţia coşurilor.



Cum se face hidratarea în cazul tenului acneic pentru ca pielea să nu strălucească?



Pentru hidratarea pielii trebuie să foloseşti creme antiacneice (dar nu hidratante!), care conţin componente ce fac pielea mată şi blochează excesul de sebum. Mergi la un doctor dermatolog ca să îţi recomande produse potrivite tipului tău de piele.



Articolo aparut cu sprijunul revistei H2O-Adauga apa! editata de catre Media Service Zawada.

 

 

 

 

Related posts

Iată lista de preţuri din magazinele H&M din România

admin

Machiaj Dior – colecție roz şi gri pentru primăvara 2011

admin

Tocurile de 15 centimetri, de pe covorul roşu direct pe stradă!

admin

Leave a Comment