Travel

10 lucruri funny despre Creta! Ştiai că…

Vreme frumoasă, cultura unică și mâncare delicioasă: nu-i de mirare că 15% din totalul turiștilor în Grecia îşi cumpără bilete de avion spre Creta. Dacă şi tu îţi planifici o vacanţă în Creta sau dacă, pur şi simplu, ai de gând să ţopăi de-a lungul Greciei, trebui să ai câteva cunoştinţe „solide” despre locul în care te afli. Cât despre Creta, ştiai că…1) … tatăl lui Jennifer Aniston (John Aniston) s-a născut în Creta? Botezat Yannis Anastassakis, John a emigrat în America cu familia când avea doi ani. E un actor recunoscut prin talentul propriu, și a jucat în „Days of Our Lives” din 1985.2)… Zeus s-a născut şi el în Creta?
Potrivit mitologiei greceşti, Zeus a fost născut şi ascuns de mama sa într-o peşteră din Muntele Ida, pentru a scăpa de furia tatălui său care vroia să-l omoare. Există dispute dacă a fost crescut de animalele sălbatice sau de nimfele pădurilor.3) …. cei mai mulţi cretani au pistoale? Cu toate acestea, Creta este una dintre cele mai sigure destinaţii turistice din Europa. Nu te speria dacă vezi că semnele de circulaţie sunt ciuruite… cretanilor place să tragă cu pistoalele în timpul sărbătorilor.4) …. insula este casa legendei Minotaurului? Palatul din Knossos a găzduit un labirint subteran, în care a trăit Minotaurul: un monstru cu cap de taur si corp de om, care se hrănea cu carne de om. Rămășițele palatului au fost excavate la începutul secolului 20.5) …. de aici a debutat legenda lui Icarus? Marea Icarian a fost numită după încercarea nereuşită a fiului lui Daedalus să zboare de pe insula, cu aripi handmade :). Aripile erau făcute din ceară, iar când acesta a ajuns prea aproape de soarele cretan puternic, ceara s-a topit, iar Icarian s-a prăbuşit şi a murit.6) … istoria Cretei este demodata faţă de restul Europei?
Încă de acum 7 milioane î.Hr. erau aşezări în Creta, și prima civilizație puternică din Europa (minoica) şi-a declarat insula ca fiindu-i casă în 2700 î.Hr.. Există tablete de 3000 ani vechime, scrise în acea zi, care nu pot fi traduse de către oricine.7) … aerul cretan are puteri vindecătoare? Cel puţin aşa spunea Hipocrate, care le-a prescris pacienţilor bolnavi „aerul de Creta”.8) …. apa este transparentă până la 40 de metri? Coasta Cretei are ape deosebit de clare şi cele mai multe plaje care dețin distincția „Blue Flag” acordată de UE.9) …. în Creta cultivarea măslinelor se făcea din vremuri preistorice? Dovezile arheologice arată că măslinele au fost cultivate în Creta de mii de ani. Probabil, ele au fost exportate la restul Europei de misionarii spanioli.10) … nu există animale periculoase pe insula Creta? Lipsa prădătorilor i-a fost atribuită atât lui Hercules, care a vrut să-l cinstească pe Zeus scăpând insula naşterii sale decreaturile periculoase, cât şi apostolului Pavel.

Related posts

O vacanta torida pe Costa Brava … 25 iunie !

admin

Stațiunea Borovets din Bulgaria, paradisul schiorilor de pretutindeni

admin

Sunny Beach – destinația perfectă pentru o vacanță în Bulgaria

admin

Leave a Comment