Vedete

A trecut un an de la moartea lui Steve Jobs

„Trebuie să ai curajul să îţi asculţi inima. Nu trăi visurile altora” obișnuia să spună Steve Jobs. Bărbatul care a reuşit să schimbe lumea şi modul în care oamenii îmbrăţişează tehnologia. Totul pentru că şi-a dus la îndeplinire visurile.

Care sunt cele mai importante puncte din cariera lui:Pe 1 aprilie 1976, Jobs, Wozniak şi Ron Wayne fondează Apple. Wayne, care lucrase la Atari împreună cu Jobs, a renunţat la participaţia de 10% din acţiunile Apple cu două săptămâni mai târziu.

La 16 aprilie 1976, Wozniak şi Jobs au lansat Apple II, care a devenit unul dintre primele computere personale de succes, scrie Antena3.ro.

Pe 12 decembrie 1980, Apple s-a listat la un preţ de 22 de dolari pe acţiune. Apple a închis miercuri la New York la 378,25 dolari pe acţiune.

În ianuarie 1984, Apple a anunţat noul computer Macintosh printr-un spot publicitar care a fost difuzat o singură dată, în timpul Super Bowl.

În mai 1998, Apple a lansat iMac, un PC “all-in-one” asamblat într-o carcasă transparentă, cu forme curbe, la un preţ de 1.299 de dolari.

Pe 23 octombrie 2001, Apple a introdus iPod, primul player portabil de muzică care putea stoaca 1.000 de melodii în format MP3.

În octombrie 2003, Jobs este diagnosticat cu o formă rară de cancer, care afectează pancreasul, şi încearcă să se trateze printr-o dietă specială, pentru a evita operaţia

Pe 1 august 2004, Jobs, în vârstă de 49 de ani, a anunţat pentru prima dată public că are cancer.

La 9 ianuarie 2007, Jobs a lansat într-un eveniment spectaculos la Macworld noul iPhone, anunţând totodată că Apple scoate cuvântul “Computer” din denumirea companiei.

La 27 ianuarie 2010, Jobs a lansat iPad. Tableta s-a vândut în 7,3 milioane de exemplare în primul trimestru de la apariţie.

Pe 24 august 2011, Jobs demisionează din funcţia de director general al Apple, predându-i funcţia lui Tim Cook şi preluând titlul de preşedinte al companiei.Pe 5 octombrie 2011, Apple anunţă moartea lui Steve Jobs. 

Related posts

Prinţul Wiliam şi Kate Middleton au devenit părinți

admin

Nicoleta Luciu – pictorial hot în rochii elegante (poze)

admin

Inna vs Antonia și mesajul care le-a făcut de râs (foto)

admin

Leave a Comment