Sanatate

Apa cu fructe – mixul unei hidratări corecte

Doi litri de apă pe zi? Pentru unii dintre noi, și un pahar e greu de terminat. Însă, pentru că nu tot ce „trebuie” trebuie să fie neplăcut, am făcut o listă cu câteva fructe și legume care să îți mai „condimenteze” apa și să îți suplimenteze porția de vitamine.



Sunt sănătoase, au vitamine, foarte puține calorii și, cel mai important, sunt gustoase. Iată cum poți face să te hidratezi corect, bând câtă apă are nevoie organismul tău… de plăcere. Așa vei avea, nu doar mai multă energie, ci și o piele mai sănătoasă și mai frumoasă.



1. Lămâi

Cunoaștem limonada, însă cunoaștem și efectele zahărului din ea… Motiv pentru care, eliminăm zahărul și ne bucurăm de … apă cu lămâie. Dacă nu îți place acreala, pune doar câteva picături de lămâie în paharul cu apă. Gustul va fi răcoritor și te va face să vrei mai mult…



2. Castraveți

Mulți îi folosim doar la salată sau… la măști faciale. Dacă tăiem câteva felii subțiri și le punem în paharul cu apă, vei vedea cum simți nevoia să iei o gură. Pe lângă aspectul fresh vei avea parte și de un gust fin, răcoritor.



3. Grapefruit


Îl știm, îl mâncăm gol, îl face suc… dar nu îl prea ascociem cu apa. De ce, nu știm. Încearcă că amesteci câteva picături de grapefruit cu apa sau să pui felii subțiri în pahar și vei vedea cum lucrurile se schimbă. Proaspăt, colorat și aromat. Ce ți-ai putea dori mai mult de la o băutură? Ps: fă același lucru și cu portocala. Aceeași culoare, altă aromă.



4. Căpșune

Dacă îți plac piureul de căpșune, deserturile cu căpșune sau, pur și simplu, căpșunele… le vei iubi în apă. Pune câteva felii într-un pahar cu apă, apoi lasă-l câteva minute. Aroma căpșunelor îți va transforma apa într-un suc extrem de slab caloric.



5. Menta

Chiar dacă este plantă, trebuie să o iei în considerare când vine vora de apă. Fie că o combini cu lămâie, fie că o faci ceai sau, pur și simplu, o pui în apă, menta are aroma perfectă pentru o zi toridă de vară. Nu este dulce, ci are o aromî extrem de fresh.



6. Struguri

Nu îi scufunda pur și simplu în apă. Îngheață boabele de struguri, apoi pune/le în pahar sau într-o sticlă (cum preferi). În timp ce se dezgheață lent, gustul strugurilor devine mai proeminent. Astfel vei avea o băutură de struguri de care să te bucuri toată ziua. Și fără calorii.

Related posts

De ce mă simt balonată?

admin

Avantajele și dezavantajele „pilulei de a doua zi”

admin

Există o ciocolată care încetineşte îmbătrânirea

admin

Leave a Comment